IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Aralık 2021 23:05
Dedecan61
Cevap: Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan

Güzel ve değişik bir yemekmiş...
30 Mayıs 2021 23:20
CORDON BLEU
Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan

Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Tarifi İçin malzemeler


Köfte malzemeleri:
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 600 gram orta yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası ️
  • 1 tutam karabiber
Sumaklı soğan malzemeleri:
  • 2 adet iri soğan (tercihen kırmızı soğan)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon veya nar ekşisi


Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle yumurta, soyup dilimlediğimiz soğan, kabuğundan ayırdığımız sarımsaklar ve maydanozları rondodan geçirelim.
  • Geniş bir kabın içerisine, rondodan geçirdiğimiz karışımı, kıymayı, galeta ununu, karabiberi, karbonatı, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra kabı streç film ile sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Benim önerim geceden bırakmanızdan yana, kıyma ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
  • Dinlenen harcımızı alalım ve harçtan parçalar alarak istediğimiz şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Ben ince uzun ve top top şekillerde de hazırladım. Özellikle top top olanları bol miktarda domates sosu ile karıştırıp ayrı bir soslu köfte de sunabilirsiniz. (köfteleri ne kadar ince yaparsak içleri o kadar iyi pişer ve lezzeti artar.)
  • Izgara tavasında daha iyi olur fakat bende bu tava olmadığı için normal bir tavayı ısıtıp, köfteleri ısınan tavada, yağ eklemeden pişirdim.
  • Servis için yanına pilav ve sumaklı soğan öneririm.
  • Sumaklı soğan hazırlanışı; soğanı ince ince doğrayıp ve tuz ilave edilerek ovun. Sumak, zeytinyağı ve nar ekşisi (limon) ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

lezzet


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı