IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Nasıl Yapılır Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Ocak 2022 21:37
CyBeR
Cevap: Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Nasıl Yapılır

Emeğine sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler
06 Ocak 2022 21:35
Tanem
Cevap: Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Nasıl Yapılır

Hanımefendi emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler
06 Ocak 2022 21:34
Sarya
Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Nasıl Yapılır

Malzemeler

400 gr dondurulmuş temizlenmiş karides
200 gr süzülmüş ton balığı konservesi
500 ml beyaz şarap
500 ml su
1 defne yaprağı
1 taze acı kırmızı biber
2 greyfurtun suyu
1 pırasa
150 gr yumuşak tereyağı
1 dilim tost ekmeği
20 gr doğranmış kapari çiçeği
20 gr frenk soğanı
Tuz
Karabiber
Servis için

4~5 dal frenk soğanı
İnce uzun kesilmiş greyfurt kabukları
5~6 arpacık soğanı turşusu
Taze acı kırmızı biber

Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Nasıl Yapılır?
Derin ve çok büyük olmayan bir tencereye su ve beyaz şarabı aktardıktan sonra defne yaprağı, bir tutam tuz ve ince dilimlenmiş pırasayı ekleyip pişirin. Dondurulmuş karidesleri soğuk sudan geçirip pırasalı karışıma ilave edin. 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp süzün. Defne yaprağını içinden alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Pateyi hazırlamak için kırmızıbiberi çok ince doğrayın. Bir kasede tereyağını hafif çırpın, içine ince doğranmış kırmızıbiberi aktarın. Tahta kaşıkla karıştırın. Derin bir kaba oda sıcaklığında muhafaza edilmiş karidesli pırasa karışımını alın. Greyfurt suyu ve ton balığı ekleyip karıştırın. El blenderı’nda çekin. Karides karışımına tereyağı karışımı, tuz, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. İyice karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin. Tost ekmeklerinden çemberle yuvarlaklar çıkarın. Üzerine hafif tereyağı sürün. Karides, ton balığı ve greyfurt pateyi şekilli bir biçimde tost ekmeklerinin üzerine sürün. İnce doğranmış kırmızıbiber, arpacık soğan turşusu ve ince doğranmış greyfurt kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı