07 Ocak 2022 10:37 | |
Tanem | Cevap: Kaçak Kız Bohçası Hanımefendi emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler |
11 Eylül 2021 17:14 | |
Sarya | Kaçak Kız Bohçası Hamur İçin : * 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr) * 1 kg un * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 su bardağı yoğurt * Tuz * Katı yağ (tereyağı, margarin) Börek Harcı İçin : * 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş * 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış Üzerlerine : * 1 yumurtanın sarısı * Çörek otu * Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin. * Un, sıvı yağ, yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın. * Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın (hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor). * Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin. * Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin. * Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. * Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin |