IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Doğal Jöle Nasıl Yapılır Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Ocak 2022 21:41
Dedecan61
Cevap: Doğal Jöle Nasıl Yapılır

Eline sağlık güzel ve faydalı bilgilerdi +
17 Ocak 2022 21:41
CyBeR
Cevap: Doğal Jöle Nasıl Yapılır

Emeğine Sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
17 Ocak 2022 21:40
Sarya
Doğal Jöle Nasıl Yapılır

Ayva çekirdeğinden doğal jöle yapmak nerden aklıma düştü hatırlamıyorum.Jöleyi çocukluğumdan beri severim. Tabi mutfakla haşır neşir olmaya başlayınca içerisinde hayvansal jelatin olduğunu ve ithal jelatin tüketiminin gıda sektöründe bir hayli fazla olduğunu öğrendim . Bu yüzden uzun süredir içerisinde jelatin ihtiva eden ilaç kapsülü de dahil gıda maddelerinden kaçıyorum.Geçenlerde bitkisel jöle bulmuş sevinmiştim ama içerisindeki katkı maddelerini görünce ondanda vazgeçtim.Uzun lafın kısası bu jöle ilaç gibi geldi bana..Jöleden daha akıcı ve parlak..

Not:bütün jelibon türü şekerlerde,etipuf,halley ve marshmallow içeren ürünlerde jelatin kullanılıyor.

Malzemeler:

1 kg ayvanın çekirdekleri (6 adet küçük ayva)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker (pastada kullanıcaksanız)
Doğal jöle nasıl yapılır

Ayva çekirdeklerinden bazılarını bıçakla ikiye kesin( daha çabuk oluyor) Küçük bir kavanoza alın üzerine şeker ve suyu ilave edip karıştırın.Buzdolabına koyun arada bir kaşıkla karıştırın (günde 2 kere yeterli) 2 gün bu şekilde buzdolabında bekletin. Daha fazla da bekleyebilir buzdolabında olması için 2 gün yeterli. Kullanıcağınız zaman iri delikli bir süzgeçten kaşık yardımıyla geçirin (çekirdekler süzgeçte kalacak)

Jöleniz kullanıma hazır..Meyveli tatlı veya pastalarda meyvelerin kararmaması ve parlak olması için yada farklı alanlarda kullanılabilir.

Not: Çok beklerse elma illaki kararıyor..Servisten 15 dk önce süslemenizi tavsiye ederim.
Renklendirmek isterseniz yapım aşamasında içerisine bir kaç hibisküs çiçeği atarak suyu ılık ilave edin..)

Cilt güzelliği,lekeler için maske
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ir kaseye 4-5 adet ayva çekirdeği koyup,üzerine çok az miktarda(yaklaşık yarım çay bardağı) ilave edin ve bir gün bekletin.Ertesi jöle kıvamına gelen bu sudan cildinize sürün yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirisiniz

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı