IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Ocak 2022 22:05
Dedecan61
Cevap: Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları

Güzel bilgiler için eline sağlık günceldir +
17 Ocak 2022 21:55
CyBeR
Cevap: Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları

Emeğine Sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
17 Ocak 2022 21:54
Sarya
Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları

1- Unun kullanacağınızan daha az miktarını, mesela iki su bardağı kadarını yoğurma kabına alıyoruz. Tuz ve şekerle harmanlıyoruz. İnstant maya kullanacaksanız onu da bu aşamada koymalısınız.2- Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına kullanacağınız sıvı malzemeleri koyun. Mesela, süt, su, sıvıyağ veya tereyağı gibi. Eğer yaş maya kullanacaksanız, koyduğunuz ılık süt veya suyun içinde eritin.3- Ortasına koyduğunuz bu malzemeleri önce kendi içinde elle iyice karıştırın, sonra da kenarlardan unları azar azar koyarak karışıma yedirin.4- Unu azar azar ilave ederken yoğurmaya devam edin. Hamur elinize hafiften yapışmaya başladığında un ilave etmeyi kesin ve yoğurmaya devam edin. Çok zorlanırsanız bir çorba kaşığı daha alıp ekleyip yoğurmaya devam edin. Bir süre sonra hamurun elinize daha az yapıştığını, elastik bir kıvam aldığını göreceksiniz. Hamur ne kadar yumuşak olursa piştiğinde de o kadar yumuşak ve puf puf olur. Bu nedenle unu çok fazla kullanmamaya dikkat edin.5- Üzerini örtüp evin en sıcak köşesinde mayalanmaya bırakın. (Tahmini 1 saat)

Hamurun mayalandığı yerde çok hava akımı varsa hamurunuzun mayalanması gecikebilir.6- Hazırladığınız hamuru şekillendirmeden önce hamuru biraz yoğurup gazını çıkarın.7- Sonra diledğiniz gibi şekillendirip tepsiye dizin ve üzerinin kurumasını engellemek için ne sürecekseniz, yumurta, süt,su veya yoğurt sürerek tepside bir süre (20 dakika kadar) mayalandırıp öyle fırına koyun.

TENCEREDE MAYALAMAMayalı hamur hazırlarken kullanılan başka bir yöntem de tencerede mayalamayöntemidir.1- Hamuru tencerede hazırlayıp kapağını kapatın. Tencereyi çok az ocakta ısıtın. (Kısık ateşte 10 saniye tutmanız yeterli.)2- Sonra tencereyi bir örtüyle iyice sarıp kaldırın.3- Eğer mayalanmayı hızlandırayım derseniz 40 derece ısıtılmış fırına da koyabilirsiniz

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı