IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bal Sirkesi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Mart 2022 20:11
NurSima
Cevap: Bal Sirkesi

PayLaşım için tşkLer...
19 Şubat 2022 23:29
CyBeR
Cevap: Bal Sirkesi

Emeğine Sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Şubat 2022 10:40
aSk
Bal Sirkesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Doğal süzme bal ile hazırlanan bal sirkesi, şifalı özellikleri ile öne çıkan bir sirke türüdür. Halk arasında fazla bilinmeyen sirkenin, arıcılık sektöründe polenli bal sirkesi diye tanınan türü, yaygın bir şekilde kullanılır.

Polenli bal sirkesi gıda olarak tüketilmeye uygun değildir ve arıcılık malzemesi olarak satılır. Gıda olarak tüketilen bal sirkesi ise kestane balı gibi bal çeşitlerinden doğal yöntemler ile üretilir. Bal sirkesi berrak rengi ve hafif tadı ile tanınır.

Bal sirkesi nerede bulunur?

Bal sirkesi mutfakta fazla tüketilmediği için kolay bulunan bir sirke değildir. Bal sirkesinin sanayi üretimi yapılmadığı için bal sirkesi büyük marketlerde nadiren bulunur. Marketler dışında doğal bal sirkesi, köy ürünleri satan organik ürün pazarlarında satılır. Bunu yanında gıda satışı yapan internet sitelerinde de bal sirkesi bulmak mümkündür.

Bal sirkesi nasıl kullanılır?

Bal sirkesi, elma sirkesine ve üzüm sirkesine oranla daha hafif ve tatlımsı bir tada sahiptir. İçeresindeki vitaminler ile şifalı özellikleri için kullanılır. Hafif bir tada sahip olduğu için diğer sirke çeşitlerinin aksine suya katılmadan sade halde içilir. Şifalı özelliklerinden yararlanılacak ise aç karnına içilmesi tavsiye edilir. Aynı zamanda hastalıklara karşı buğusu yapılır.

Evde bal sirkesinin yapılışı nasıldır? Püf noktaları nelerdir?

Bal sirkesi, nar sirkesi ve nane sirkesi gibi evde kolayca hazırlanabilir. Bal sirkesi yaparken özellikle doğal bal kullanılmalıdır. Doğal bal kaynamış suyun üzerine eklenir ve mayalanmayı hızlandırmak için taze sıkılmış meyve suyu sirkeye katılır. Bunun yanında maya ve ekmek gibi malzemeler eklenerek sirke üzeri tülbentle örtülerek dinlendirilir. Sirkeye eklenen ekmek daha sonra sirkenin içinden alınmalı ve köpüğü temizlenmelidir. Hazırlanan bal sirkesi ışık almayan bir ortamda saklanmalıdır.

Bal sirkesinin faydaları nelerdir?

- Vücuda alınan tuzun etkisini azaltan bal sirkesi, yüksek tansiyona iyi gelir ve yüksek tansiyondan kaynaklanan olumsuz durumların önüne geçer.

- İçeriğindeki doğal asitler ve B1, B2 vitaminleri ile kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.

- Bal sirkesi soğuk algınlığına karşı vücuda dinçlik verir. Öksürüğü kesmeye yardımcı olur ve boğazı yumuşatır.

- Bal sirkesi ile hazırlanan buğu bronşite karşı kullanılır.

- Bal sirkesi, sindirim sistemini düzenler ve mide kramplarını geçirmeye yardımcı olur.

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı