IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Şubat 2022 11:02
aSk
Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
6 çay bardağı un


Üzere sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:
350 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber

Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifinin Püf Noktası
Tüm malzemelerin oda ısısında olması hamurunuzun çok güzel kabarmasını ve yumuşacık olmasını sağlayacaktır.


Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Ilık sütü derince bir kaba alın içine toz mayayı ekleyip, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.Şekeri ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.
Yağ, yoğurt,yumurta ve unu da ekledikten sonra güzelce karıştırıp hamuru toparlayın, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamurunuzun una çok doymamasına dikkat edin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırladığınız hamurun üstünü kapatın ve ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanma süresinin sonunda, elinizle hafifçe yağladığınız bir borcama hamuru elinizle yayarak yerleştirin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Üstüne, bir kasede çırptığınız yumurta sarısı, yağ, yoğurt karışımını bir fırça yardımıyla güzelce sürün.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Üstüne çörek otu ve susam da serptikten sonra, 15 dakika da bu şekilde mayalanmaya bırakın.
Mayalanma süresinin sonunda üstüne peynir ufalayın ve doğradığınız biberleri serpiştirin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra yine bir fırça yardımıyla üstüne eritilmiş tereyağını sürün ve dilimleyerek servis edin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı