IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Etler Nasıl Terbiye Edilir? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Mart 2022 20:58
NurSima
Cevap: Etler Nasıl Terbiye Edilir?

PayLaşım için tşkLer...
28 Mart 2022 16:43
Dedecan61
Cevap: Etler Nasıl Terbiye Edilir?

Eline sağlık konular günceldir..
28 Mart 2022 13:34
Sarya
Etler Nasıl Terbiye Edilir?

Mangalda pişecek etin önceden terbiyede bekletilmesi, yumuşak olmasını ve kolay yenmesini sağlar. Etin terbiyesi için hazırlanan sosta zeytinyağı, bitkisel yağ, salça, yoğurt, süt, soğan ve sarmısak kullanılabilir. Baharatlar yüksek ateşte pişmeye uygun olmadıkları için terbiyede kullanılmaları önerilmemektedir. Sos malzemelerini değişik oranlarda karıştırıp kendi tarifinizi yaratabilir ve damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. İşte bazı örnek terbiye tarifleri:

• Soslu tavuk kanat:
Bir kasede şeker, ketçap, kımızı biber, sirke, acı sos ve tavuk suyunu karıştırın. Birkaç yerinden çizik attığınız tavukları bu sosun içinde yarım saat bekletin. Sostan çıkardığınız tavukları ızgarada pişirin. Üzerine kalan sostan dökerek servis yapın.

• Terbiyeli kuzu şiş:
Bir limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. İçine soyulup dövülmüş 2 diş sarmısağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını katarak karıştırın. Şişlik olarak hazırladığınız kuzu etlerini hazırladığınız sosun içine koyarak buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün eti sudan geçirin. Şişleri tuzladıktan sonra ızgarada pişirin.

• Soğanlı terbiye:
Izgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırabilirsiniz. Bu karışım damak tadınıza göre ayarlanabilir. Sadece zeytinyağ kullanabileceğiniz gibi, süt ağırlıkta olmak üzere, süt-zeytinyağ karışımına da yatırabilirsiniz. Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir.

Sağlıklı bir yaşamdan ödün vermeden de mangal keyfinizi sürdürebilirsiniz. Önemli olan doğru besinleri belli miktarlarda tüketmek.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı