IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Mangal Yapmanın Püf Noktaları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Mart 2022 20:57
NurSima
Cevap: Mangal Yapmanın Püf Noktaları

PayLaşım için tşkLer...
28 Mart 2022 16:44
Dedecan61
Cevap: Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Eline sağlık konular günceldir..
28 Mart 2022 13:41
NorthernLights
Cevap: Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Ben yakarken en alta biraz karton, üzerine bol çam çırası, üzerine büyük olmamak kaydıyla odun, üzerine de kömürleri dizerim, hepsi aynı anda yanar.

Sadece kömür ateşindense, odun + kömür közü ete daha iyi lezzet verir. Mangaldaki et miktarına ve pişirme şekline göre mangal kömürleri de farklılık gösterir. Çok fazla et yapılacaksa ve yüksek sıcaklık gerekiyorsa, silindir şeklinde ortası delik olan, kebapçıların kullandığı kömürlerden kullanmak gerekir. Az bir et varsa meşe kömürü kullanılabilir. Eğer kapalı pişirme yapılacaksa, özel briket kömürler kullanılmalı.

Et pişirmesinde püf nokta, etin oda sıcaklığına döndükten sonra pişirilmesidir. Başlangıç olarak ilk önce kırmızı etler pişirilmeli, çünkü kırmızı et, yüksek sıcaklık ister. Kısa sürede pişecek diye köfte, sucuk gibi etlerin pişirilmesi, ateşin gücünü azaltır.

Marinasyonları da başka bir konuda incelemek lazım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
28 Mart 2022 13:33
Sarya
Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Bahar yavaş yavaş güneşli yüzünü göstermeye başlıyor. Bahar deyince akla ilk gelenler arasında birinciliği piknik ve tabii ki mangal alır. Ülkemizde her evde mutlaka çok güzel mangal yapan bir baba, bir abi veya yakın bir dost bulunur. Türk erkekleri için “mangal yakmak” neredeyse doğuştan gelen bir yetenektir.

Havanın güzel olduğu günlerde ister aile içinde, ister arkadaşlar arasında “ne yapalım?” sorusunu mutlaka en az bir kişi “mangal yapalım” diye yanıtlar. Baharın da gelmesiyle birlikte yeşil alanlar, sahiller ve bahçeler mangalcılarla dolar. Mangalda ne pişirilir, mangal nasıl temizlenir, et terbiyesi nasıl yapılır gibi konularda ipuçları için yazımızı okumaya devam edin.

Mangal Nasıl Hazırlanır?

Mangal yakma teknikleri kişiden kişiye değişse de, mangala yeni başlayanlar için bazı kolay yollar şöyle:

• Öncelikle kömürü alın. Kömürün yanmasını sağlamak için ilk aşamada daha kolay tutuşan maddeler kullanmak gerekir. Bu maddeler çıra, ince ağaç dalları ve gazete kağıdı olabilir.
• Çıra veya gazete kağıdını tutuşturduktan sonra, ateşin üzerine kömürler yavaş yavaş eklenir ve kömürlerin ateşi almasını beklenir. Bu sırada fazla duman çıkabilir. Kömürlerin üzerine yerleştirilecek bir soba bacası ile dumanların dağılmadan yükselmesi sağlanabilir.
• Kömürlerin iyice yanmasını sağlamak için arada bir gazete yardımıyla yellenir.
• Kömürler iyice kor olmadan üzerine et koymak zehirlenmeye yol açabilir, sararana kadar beklemek gerekir.
• Kömürler istenen şekilde yanmaya başlayınca baca kaldırılır, ızgara teli ortadan ikiye bölünmüş soğanın sulu kısmıyla temizlenir ve mangala konur. Bu işlem etlerin ızgaraya yapışmasını önleyecektir.
• Sahilde veya boş toprak bir alanda iseniz mangala ve kömüre gerek olmadan, etraftan bulunan odun parçaları ve ince dallar tutuşturularak da ateş yakılabilir ve odun közünde sucuk, biber, domates gibi yiyecekler pişirilebilir.
• Mangal bittiğinde bir bıçak yardımıyla ızgara teli sıcakken temizlenirse üzerine yapışmış artıklar daha kolay çıkar.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı