IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tuzlu Kurabiye Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Mart 2022 13:18
mCx
Tuzlu Kurabiye



Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket margarin (250 gr)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:

Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

Uygun bir yoğurma kabı içerisine un hariç yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemelerimizi sırayla ekliyoruz ve kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıyoruz.
Rulo şeklini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev şeklinde kesiyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişiriyoruz.
Gerçekten ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor. Şimdiden afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı