IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Spritzkuchen (Tarifi) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Nisan 2022 00:51
Feronia
Cevap: Spritzkuchen (Tarifi)

mis gibi 😋
14 Nisan 2022 17:26
JameS
Cevap: Spritzkuchen (Tarifi)

Hazır yapmışken banada bir parca yolla
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
14 Nisan 2022 16:58
EmekTar
Cevap: Spritzkuchen (Tarifi)

Güzel tarif adını bide soyleyebilsem
14 Nisan 2022 16:55
Dedecan61
Cevap: Spritzkuchen (Tarifi)

Güzel tarif hemde malzemeleri kolay..
14 Nisan 2022 16:54
Sara
Spritzkuchen (Tarifi)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :
250 ml su
50 gr tereyağı veya margarın
150 gr un
30 gr nisasta
30 gr şeker
1 paket vanilya
5 tane yumurta
1 çay kaşığı kabartmatozu

Glasuru için Malzemeler :
300 gr pudra şekeri3 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı :
İlk önce suyumuzu ve yağımızı tenceremize alıp ocağın üzerine koyalım ve kaynamaya bırakalım.unu ve nisastayı bir kapta karıştıralım.Kaynayan suyumuzu ocağın üzerinden alıp içine un ve nisasta karışımını döküp tahta kaşıkla bir güzel karıştıralım.Bu karışımı tekrardan bir dakikalığına ocağın üzerine alıp karıştırarak ısıtalım.Sonra hamurumuzu yoğurma makinesinin içine alıp şekeri ve vanilyayı katip mikserimizi çalıştıralım.eğer mikser yoksa elinizi yakmadanda yoğurabilirsiniz,hamur sonradan hemen soğuyor zaten.Sonra tek tek yumurtalarımızı sırası ile kırıp hamurumuzu yoğuralım.yani önce bir yumurtayı kiralım ve hamuru iyice mikserle çırpalım,sonra diğer yumurtayı ve yine çırpalım,derken bu sekidle tüm yumurtaları bitirelim.En son olarak kabartma tozunuda katip çırpmaya devam edelim.

Yağlı kağıtları resimdeki gibi kareler şeklinde kesip üzerlerini yağlayalım.Hamurumuzu şekil vereceğimiz torbaya koyup halka şekli vererek yağlı kağıtların üzerine sıkalım.Tavamıza sıvıyağ koyup kızdıralım ve sonra ocağın ayarını düşürelim,Yağlı kağıttaki hamuru kağıdıyla birlikte kaldırıp tavamıza çevirelim.tavadaki yağ kağıda değdikçe hamur kağıttan kolayca sıyrılıp tavada kalıcaktır.Tatlımızı önlü arkalı güzelce kızarana kadar pişirelim ve tabağımıza alalım.Üzerine süreceğimiz glasuru hazırlayalım.Pudra şekerine limon suyu katip iyice karıştıralım ve tatlılarımızın üzerine sürelim.Arkadaşlar türkiyedeki çoğu takipçimiz bu glasuru puding sanıyor ama değil,bu kuru şeker ve limonlu mayhoş bir tadı var.Almanyada herkez çok sever bu tadı.Ama glasurlu istemeyenler üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip öylede tüketebilirler.Muhteşem bir lezzet.Pamuk gibi bir tatlı oldu

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı