25 Nisan 2022 22:43 | |
tugbu | Şalgam nasıl yapılır? Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi'nin Malzemeleri 1 adet büyük boy şalgam (irice bir yeşil elma boyutunda) 1 adet büyük boy pancar (rengi ve işin püf noktası) 1 kilogram siyah havuç 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu 2 servis kaşığı salamuralık tuz Yarım ekmek 30x 30 cm. boyutunda temiz tülbent bez 1 adet 10 litrelik pet kavanoz Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi'nin Yapılışı Şalgam, pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır. Şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4’e bölünür. Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak, uçlarından düğüm atılır. Tüm malzeme, tuz hariç bidona doldurulur. Tuz bir miktar suyla iyice eritilir ve bidona aktarılır. Bidon ağzına kadar suyla doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır. 15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz. 15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbenti, petin içinden çıkarmanız gerekiyor. Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı. Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz. İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz... Alıntıdır |