IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Şalgam nasıl yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Nisan 2022 22:43
tugbu
Şalgam nasıl yapılır?

Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi'nin Malzemeleri



1 adet büyük boy şalgam (irice bir yeşil elma boyutunda)
1 adet büyük boy pancar (rengi ve işin püf noktası)
1 kilogram siyah havuç
1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30x 30 cm. boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10 litrelik pet kavanoz


Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi'nin Yapılışı


Şalgam, pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır.
Şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4’e bölünür.
Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak, uçlarından düğüm atılır.
Tüm malzeme, tuz hariç bidona doldurulur.
Tuz bir miktar suyla iyice eritilir ve bidona aktarılır.
Bidon ağzına kadar suyla doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır.
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbenti, petin içinden çıkarmanız gerekiyor.
Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı. Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz. İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz...


Alıntıdır

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı