27 Nisan 2022 19:16 | |||||
Dedecan61 | Cevap: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
20 senedir a101den alıyoduk başına bir iş gelmediyse.. alırsan sanada afiyet olsun... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
27 Nisan 2022 19:15 | |||||
Tanem | Cevap: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Beyefendi marketi de alabilir miyim hangi markette satıyolar bizim marketlerde yok Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hangi markette varsa gidip birkaç paket alayım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ) | ||||
27 Nisan 2022 17:40 | |||||
Dedecan61 | Cevap: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Markette satıyolar ne uğraşaçam 2 saat hem daha ucuza geliyo... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
27 Nisan 2022 10:19 | |||||
Feronia | Cevap: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Yanina da kahve .. mis ❤ | ||||
29 Aralık 2021 19:23 | |||||
CyBeR | Cevap: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Emeğine sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler | ||||
29 Aralık 2021 19:22 | |||||
İpek- | Cevap: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Harika tat kesin ! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
29 Aralık 2021 19:08 | |||||
Tanem | Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 10 gr yaş maya 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı şeker 100 ml süt 1 yumurta 250 gr un Hamuru ıslatmak için: 1 su bardağı pekmez 2,5 su bardağı ılık su Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 5 bardağı su Birkaç damla limon suyu Yapılışı:👇 Ilık sütün içerisinde mayayı ve şekeri eritin. Daha sonra bir kabın içerisine tüm hamur malzemelerini ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yuvarlak pişirme tepsinizin büyüklüğüne göre açın. (Tercihen 30 cm çapında) Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin ve mayalanması için yaklaşık 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 250 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin ve 1 gün dinlenmeye bırakın. Süre sonunla pekmezli su ile birlikte hamuru ıslatın. Şerbeti için; suyu ve şekeri kaynatın, içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin. Koyulaştığında ocaktan alın. Şerbet soğuduktan sonra ekmek kadayıfını tepsiyle birlikte ocağın üzerine alın ve çevirerek yavaş yavaş şerbeti ilave edin. Sıcaklıkla birlikte şerbet daha iyi çekilecektir. Servis ederken üzerine kaymak ekleyin. Afiyet olsun Dipnot: Çok da güzel yaparım ☺ |