IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Osmanlı mutfağının enfes lezzeti Tas Kebabı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Temmuz 2022 14:27
Feronia
Cevap: Osmanlı mutfağının enfes lezzeti Tas Kebabı

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Zaten karnımız açtı oldumu bu saatte yaw... Rahmetlik annem ne zaman aklına esse yapardı heyy gidi...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Allah rahmet eylesin hemso, mekanı cennet olsun...

sende hep acsin hemso
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
22 Temmuz 2022 14:19
Dedecan61
Cevap: Osmanlı mutfağının enfes lezzeti Tas Kebabı

Zaten karnımız açtı oldumu bu saatte yaw... Rahmetlik annem ne zaman aklına esse yapardı heyy gidi...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
22 Temmuz 2022 14:17
Feronia
Osmanlı mutfağının enfes lezzeti Tas Kebabı

Osmanlı mutfağının enfes lezzeti Tas Kebabı
Bu tarifle saraylarda yermiş gibi bir akşam sefa süreceksiniz!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akşama misafirlerinizi çağırmaya hazırlanabilirsiniz. Ne yapsam diye düşünmenize hiiç gerek yok, o iş bizde! Misafirlerinizi küçük bir Osmanlı Saray Mutfağı gezintisine çıkarabilirsiniz. Tas kebabının enfes lezzeti misafirlerinizi mest edecek. O zaman hemen tarifimize geçebiliriz.



TAS KEBABI
Malzemeler;
Yarım kg dana kuşbaşı
3 adet patates
3 adet domates rendesi
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
100 gr tereyağı
Karabiber
Tuz


Yapılışı;
Orta boy bir tencerede yağları kızdırın ve etleri ekleyin ve etler suyunu çekene kadar kavurun.
Tuzunu karabiberini ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Sarımsağı ince ince kıyıp tencereye ilave edin ve 10 dakika kavurun.
Daha sonra domates salçasını, domates rendesini, defne yaprağını ve suyu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın, tencerenin kapağı kapalı olarak 1 saat kadar pişirin.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve kızartın.
Kızaran patatesleri peçete üzerine alıp yağını çektirin. Yağını çeken patatesleri tencereye ekleyin ve 10 dakika pişirip altını kapatın.

ensonhaber

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı