IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kestane dolgulu kurabiye Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Kasım 2022 03:25
Dedecan61
Cevap: Kestane dolgulu kurabiye

Vayy vayy çoşmuşsun gene gadanı alam afiyet olsun..
19 Kasım 2022 03:21
Feronia
Kestane dolgulu kurabiye

Kestane dolgulu kurabiye




Çay veya kahve yanına çok yakışan kestane ve çikolata dolgulu leziz kurabiyeler... Müjgan Yurtseven'in tarifiyle...


Kurabiye hamurunu ve iç harcını bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Ayrıca kurabiyeler pişirilip soğutulduktan sonra kapalı kapta serin yerde bir hafta kadar saklanabilir.

Malzemeler:


Hamuru için:

175 gr un

1/2 paket kabartma tozu, 5 gr

1 tutam tuz

60 gr soğuk tereyağı, minik küpler halinde kesilmiş

1 yumurta

30 ml zeytinyağı

1 yemek kaşığı soğuk su


Kestaneli iç harç için:

100 gr kestane, haşlanıp kabukları soyulmuş ölçü

30 gr toz şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı Espresso, 1 yemek kaşığı sıcak suda eritilmiş

1 tatlı kaşığı kakao

30 gr rendelenmiş bitter çikolata


Piştikten sonra üzerine:

1/2 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

*Un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp rondoya alın. Soğuk tereyağını ekleyip kum taneleri gibi olana kadar rondoyu bir kaç tur çalıştırın. Yumurta, zeytinyağı ve suyu ayrı bir kapta hafifçe çırpıp unlu karışıma ekleyin. Hamur toparlanana kadar rondoyu yaklaşık bir dakika daha çalıştırın. Hamuru elinizle yuvarlayıp streç filme sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin.

*Hamur buzdolabında dinlenirken bu arada çikolatalı kestaneli dolguyu hazırlayalım; Çikolata haricindeki tüm malzemeleri rondodan geçirin, rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı 20 eşit parçaya ayırıp yuvarlaklar hazırlayın.


*Tepsiye fırın kağıdı serin.

*Hamuru 20 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın, her bir parçayı avucunuzun içinde açıp ortasına kestaneli dolguyu yerleştirin, kenarlardan ortaya doğru toparlayarak kapatın, kapattığınız bölüm alta gelecek şekilde aralıklı olarak tepsiye sıralayın.

*175 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 15 - 18 dakika pişirin.

*Pişen kurabiyeleri fırından alır almaz sıcakken pudra şekerine bulayıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın

haberturk

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı