IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pani Puri (hindistan mutfağı) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Aralık 2022 20:13
Dedecan61
Cevap: Pani Puri (hindistan mutfağı)

İsmide çok enteresan bunuda denemekte fayda var...
11 Aralık 2022 20:10
CORDON BLEU
Pani Puri (hindistan mutfağı)

Malzemeler

Harç için;
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 dal taze kişniş
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ su bardağı sıcak su
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 kaşık şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber






Pani Puri
Nasıl Yapılır



  1. İlk olarak patatesleri haşlamaya bırakın.
  2. Hamur yapımı ile tarife devam edin. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun.
  3. Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
  4. Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin.
  5. Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın.
  6. Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
  7. Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın.
  8. Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin.
  9. Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz.
  10. Sos için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır.
  11. Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır.
  12. İçerisine harç yerleştirilir, sosun içine daldırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


lezzet





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı