IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ev yapımı tavuk sosis tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Aralık 2022 20:15
Dedecan61
Cevap: Ev yapımı tavuk sosis tarifi

Eline sağlık güzel tarifler için...
19 Aralık 2022 18:15
Sarya
Ev yapımı tavuk sosis tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER
1 kg tavuk kıyması (beyaz ve siyah tavuk eti karışık)

1'er tatlı kaşığı fesleğen ve kekik

1 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı karbonat

1 kahve fincanı soğuk su

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Sosisi doldurmak için:

8 metre bağırsak

YAPILIŞI
Tavuğun beyaz ve siyah etini birlikte kıyma olarak çektirin. Tavuk kıymasını derin bir kaba alıp, tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ekleyip iyice yoğurun. Streç film ile kabın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Bağırsakları 30-35 santimetre uzunlukta olacak şekilde kesip derin bir kaba alın. Soğuk su ile yıkayın. Cam ya da çelik bir kaseye alıp üzerlerine geçecek kadar ılık su ve sirke ekleyip yarım saat dinlendirin. Daha sonra sudan geçirip suyunu iyice süzün. Tavuk kıymasını buzdolabından çıkarıp karbonat ve soğuk suyu ilave ederek tekrar yoğurun. Sosis harcını krema sıkma torbasına alabildiğince doldurun. Bağırsak parçasını bir elinize alıp diğer elinizle harcı içine sıkın. İki uçtan 2 cm kadar kısmı boş bırakın. Uçlarını kıvırıp, mutfak ipiyle bağlayın. Derin büyük bir çelik tencerede su ısıtın. Su kaynamadan iyice ısındığında sosisleri içine atın, ara sıra çevirerek 10 dakika pişirin. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp kurutun. Pişireceğiniz ana kadar buzdolabında saklayın. Servis öncesi tava ya da ızgara pişirip sıcak olarak servis yapın.

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı