IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Ocak 2023 19:15
Dedecan61
Cevap: Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle

Güzel bir tarifti eline sağlık +
29 Aralık 2022 19:14
Sarya
Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

150 gram dana kuşbaşı
1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
1/2 adet soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 diş sarmısak
Bir tutam kimyon
Bir tutam toz tarçın
Bir tutam toz safran
1/2 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı sıvıyağı
Tuz, karabiber
Harissa sos için: 1 diş sarmısak
3 adet acı kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ceviziçi

YAPILIŞI
Bir tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Piyaz doğranmış 1/2 adet soğanı, sarmısağı ve etleri ekleyip birkaç kez çevirin. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. Daha sonra 2 su bardağı su ilave ederek etler pişinceye kadar ağır ateşde kaynatın. Etlerin pişmesine yakın nohutları ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve sote edilmiş kuskus ile servis yapın. Harissa sos için sarmısak, kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviziçini bir blendırda püre haline getirin. Harissa sosu yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı