IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kimbap (uzakdoğu ve kore mutfağı) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Ocak 2023 19:22
Dedecan61
Cevap: Kimbap (uzakdoğu ve kore mutfağı)

Güzel bir tarifti eline sağlık +
13 Aralık 2022 18:42
CORDON BLEU
Kimbap (uzakdoğu ve kore mutfağı)

Malzemeler

  • 3 adet deniz yosunu
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • Yağsız, tuzsuz pilav (haşlanmış)
  • Haşlanmış tavuk
  • Kimchi
  • 2 adet yumurta
  • Ton balığı






Kimbap
Nasıl Yapılır



  1. İlk olarak 1 kase pirinci, yağsız ve tuzsuz olarak haşlayın.
  2. Pirincin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Ancak pişirme esnasında dibi tutabilir, ara sıra karıştırın.
  3. Pirinci haşladıktan sonra içerisine elma sirkesi, tuz ve çok az şeker atın.
  4. Bir kasenin içerisine 2 adet yumurtayı kırın ve çırpın.
  5. Az yağlı tavada yumurtaları pişirin. Pişen yumurtaları jülyen bir şekilde doğrayın.
  6. Salatalık ve havuçları da jülyen doğrayın ve az yağlı tavada kavurun.
  7. Tavuğu ise az tuzlu suda haşlayın.
  8. Deniz yosununu serin. Üzerine haşlanmış pirinci 2 parmak boşluk olacak şekilde yosunun üzerine yayın.
  9. Sırasıyla yumurta, havuç, salatalık ve tavukları da pirincin üzerine yayın.
  10. Daha sonra kenarlardan sarmaya başlayarak uzun bir rulo yağın.
  11. Rulonun üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak daha sıkı olmasını sağlayabilirsiniz.
  12. Diğer yosunu ton balığı, son yosunu ise kimchi ile doldurarak sarabilirsiniz.
  13. Ardından sardığınız kimbapları küçük küçük dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.







Püf Noktası
  • Kimbap yapımında önemli olan ruloyu çok sıkı bir şekilde sarmaktır.
  • Sarma işlemi için Kore mutfağında özel bir örtü kullanılır.
  • Ton balığını konserve olarak kullanabilir, kimchi tarifini ise kendiniz hazırlayabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





lezzet

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı