IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur. Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ocak 2023 23:33
By-BerduŞ
Cevap: Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur.

Dur ben bunu bi deneyeyim..
Şaka şaka hiç beceremiyorum
03 Ocak 2023 23:26
Zeytin
Cevap: Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur.

Güzel pilav yapmanın püf noktaları
Bu konuda oldukça iddialiyimdir : )

Nişastası çıkana kadar yıka
İyice suz
Yayvan tencere kullan
Tuz ile biraz kavur
1 e 1.5 su koy
Pişerken karıştırma
Suyunu çekince kapat bir kez karıştır sonra demlenmeye bırak

İşte size mis gibi pilav
Afiyet olsun : )
03 Ocak 2023 23:23
İpek-
Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur.



Bu hatalar çok yaygındır. Muhtemelen SİZ de onları yapıyorsunuzdur!

Pirincin tüm dünyada bu kadar popüler bir yiyecek olmasının bir nedeni var. Lezzetli, çok yönlü ve en önemlisi çok doyurucu ve hazırlaması kolay. Yoksa hazırlaması kolay gibi mi demeli? İnsanların pirinç pişirirken yaptığı birçok yaygın hata vardır. Minute Rice gibi şüpheli ürünleri kullanmasanız bile ters gidebilecek çok şey var. Neyse ki en yaygın hataların ve bunlardan nasıl kaçınılabileceğinin bir listesini yaptık.

6. Yanlış tencereyi kullanıyorsunuz

Pirinci doğru şekilde pişirmek için kalın tabanlı bir tencere kullanmanız gerekir. Bunun nedeni çok basit, ağır tabanlı bir tencere ısıyı bölmek için çok daha iyi bir iş çıkarıyor ve sadece bu değil, aynı zamanda daha ağır olması nedeniyle ısıyı çok daha iyi depoluyor. İnce tabanlı bir tencere kullandığınızda, ocağınızın alevinin üzerindeki alan çok ısınırken, dış kısımlar çok soğuk kalır. Bu şekilde pirinç pişirmek gereksiz yere zorlayıcı hale gelir. Ancak ağır dipli bir tencereye yatırım yapmanızın tek nedeni pirinç pişirmek değildir, bu tür bir tencere kullanırsanız birçok yemeği yapmak çok daha kolay olacaktır!

5. Yanlış miktarda su kullanıyorsunuz

Tamam, bu kesinlikle pirinç pişirirken en büyük zorluktur. Doğru miktarda su kullanmanız gerekecek. Çok fazla kullanırsanız pirinç çok yumuşak ve sulu olur ve çok az kullanırsanız pirinç piştikten sonra bile sert kalır. Ambalajın üzerine basılan talimatlar da ne yazık ki çoğu zaman yanlıştır. Bunun yerine talimatlarımızı takip edin: 170 gram beyaz pirinç için tam olarak 240 mililitre su kullanmalısınız. Esmer pirinç kullanıyorsanız bu biraz değişir çünkü 170 gram esmer pirinç için 300 mililitre su kullanmanız gerekir.

Pilav pişirmeyle ilgili birçok yaygın hata vardır. Başka neleri yanlış yapıyor olabileceğinizi görmek için bir sonraki sayfaya göz atın!



4. Pirinci yıkamıyorsunuz

Bu çok kafa karıştırıcı olabilir, bazı insanlar pirincinizi yıkamanın daha iyi olduğunu iddia ederken, diğerleri bunun tamamen gereksiz olduğunu ve hatta tadı için kötü olduğunu söylüyor. Geçmişte, kalite kontrolleri o kadar sıkı olmadığından ve pirincin içinde genellikle küçük kaya parçaları, kum veya başka kirler bulabildiğinizden pirinç yıkamak normal kabul ediliyordu. Bugün bu artık bir sorun değil. Pirinci pişirmeye devam etmenizin nedeni, yıkanmamış pirinci pişirmenin çok fazla köpürmeye yol açabilmesidir, bu da ocağınızı ve tezgahı temizlemenizi gerektirdiğinden rahatsız edici olabilir. Pirinci pişirmemek de çok fazla topaklanmaya neden olur ki bu hiç de ideal değildir. Bu sorunların nedeni nişastadır. Pirinç çok miktarda içerir ve fazla nişasta pirincin dışında birikme eğilimindedir, bu nedenle pirinci yıkamak yardımcı olabilir.

3. Pirincin buharlaşmasına izin vermelisiniz

Herkesin evinde buharlı pişirici yok ama zaten pilav pişirmek için buna gerek yok. Tek yapmanız gereken pirinci tencerede bırakmak ve pişirmeyi bitirdikten sonra kapağını kapalı tutmak. Açıkçası, pirincin buharlaşmasına izin vermeden önce boşaltılması gerekeceğinden, tencerede fazla su kalmadığından emin olmanız gerekir. Pirinç birkaç dakika buğulandıktan sonra bir çatal kullanabilir ve biraz gevşetebilirsiniz. Bu şekilde, hiç ıslak olmayan güzel taneli pirinç elde edeceksiniz.

2. Pirinci karıştırıyorsunuz

Hala pişerken pirinci rahat bırakın! Sadece dokunma! Pişirme işlemi sırasında pirinci karıştırdığınızda, nişastayı aktive edersiniz ve bu da pirincin ıslanmasına neden olur. Risotto pirincinin neden bu kadar karıştırılması gerektiğini hiç merak ettiniz mi? Bahsedilen ıslaklığı yaratmaktır! Ancak Risotto mutlak bir istisnadır ve diğer pirinç türleri kesinlikle karıştırılmamalıdır!

1. Tuz eklemiyorsunuz



Pirinç bu açıdan Makarnaya çok benziyor, pilav pişerken biraz tuz eklemeniz gerekecek. Sadece küçük bir tutam tuz, pirincin aşırı yumuşak olmamasını sağlar. Bu, pirincinizi Avrupa veya Amerikan tarzı yemeklerin bir parçası olarak yerseniz özellikle önemlidir, çünkü bunlar genellikle Asya yemekleri kadar aromatik ve yoğun tatlara sahip değildir.


Alıntılar

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı