IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sütlaç brule Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Ocak 2023 18:24
İpek-
Cevap: Sütlaç brule


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
... Süper... bunu deniyeceğim!

16 Ocak 2023 17:30
Sarya
Sütlaç brule

Sütlaç brule



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER


1 su bardağı Osmancık pirinç
2 litre sıcak süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Yeteri kadar su

ÜZERİ İÇİN:


8 yemek kaşığı toz şeker
200 gram yaban mersini
Yenilebilir çiçek

YAPILIŞI

Pirinci derin bir tencereye alın ve üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin. Kaynayana kadar yüksek, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ve dibinin tutmasını önlemek için ara sıra karıştırarak pirinç yumuşayana kadar pişirin. Pişen pirince sıcak süt ekleyin ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp ara sıra karıştırarak 25-30 dakika pişirin. Toz şeker ekleyip karıştırın. 10 dakika daha pişirdikten sonra vanilya ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Bekletmeden brüle kaplarına pay edip buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerine birer çorba kaşığı tozşeker serpip pürmüz ile yakın. Daha sonra yaban mersini ve yenilebilir çiçeklerle süsleyip soğuk servis yapın.

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı