IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sumaklı tavuklu pide dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Ocak 2024 01:30
Feronia
Cevap: Sumaklı tavuklu pide dolması

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Üff @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hemşom çabuk koş bu tam senlik da, gece rüyamıza girmez değil mi yav ... 😃😃😜

Ilk kez duydum, super gorunuyor gercekten, yanina da cay mis ☺
16 Ocak 2024 20:33
Dedecan61
Cevap: Sumaklı tavuklu pide dolması

Üff @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hemşom çabuk koş bu tam senlik da, gece rüyamıza girmez değil mi yav ... 😃😃😜
16 Ocak 2024 18:36
Sarya
Sumaklı tavuklu pide dolması

Sumaklı tavuklu pide dolması


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
1 adet pide
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
300 gram tavuk göğüs bonfile
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı sumak
2 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı domates rendesi
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Ramazanı tüm bereketiyle yaşarken sofraya da ramazanın alametifarikalarından pideyi çıkarmadan olmaz. Üstelik bu kez kendisini başrole alıyor, onun sayesinde hem pratik bir şekilde ana yemeğimizi hazırlıyor hem de afiyetle doyuyoruz.


Nasıl Yapılır?
Bir tavaya zeytinyağı aktarıp piyazlık doğradığınız soğanları tuz ilavesiyle sotelemeye başlayın. Soğanlar sotelendikten sonra yavaya tavukları da ekleyip renk alana dek pişirin. Baharatlarını da ekleyip 1 dakika daha kavurun ve ardından domates püresi, ezilmiş sarımsak ve sıcak suyu ekleyip tavuklar tamamen pişene dek pişirin. Pidenin ortasını dikkatlice çıkarıp açtığınız boşluğa hazırladığınız tavuklu harcı yerleştirin. Ardından pidenin üst kısmını da üzerine yeniden yerleştirin. Pidenin üst kısmına tereyağı parçaları yerleştirip 180-200 derecede önceden ısıtmaya başladığınız sıcak fırında 5-6 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı