IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Mart 2024 13:29
Beatrice
Cevap: Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hocanın dediği gibi da... Bir şey bırakmamışsın ya geriye soğanın cücüğü kalmış oda benim olsun bari haha..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaç aydır bir patlıcan yemeği yiyecektik onuda elimizden aldın ya ...

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ahah önce sen gelseydin konuya napalım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
14 Mart 2024 13:13
Dedecan61
Cevap: Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü

Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bunlar benim olsun gerisi sizin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hocanın dediği gibi da... Bir şey bırakmamışsın ya geriye soğanın cücüğü kalmış oda benim olsun bari haha..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaç aydır bir patlıcan yemeği yiyecektik onuda elimizden aldın ya ...

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
14 Mart 2024 12:12
meLanie
Cevap: Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü

Not Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm iftarda ne var cnm Sana geleyim Mantı varsa hemen geliyorum 😂😂

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]´mm karar veremedim daha canim ama manti yok ((:
14 Mart 2024 11:51
Not
Cevap: Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm iftarda ne var cnm Sana geleyim Mantı varsa hemen geliyorum 😂😂
14 Mart 2024 11:50
Beatrice
Cevap: Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü

Alıntı:

Imam Bayildi
Barbunya Pilaki

Bunlar benim olsun gerisi sizin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
14 Mart 2024 11:48
meLanie
Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü

Pirinç Çorbası
Imam Bayildi
Barbunya Pilaki
3 Kaşık Tatlısı

Pirinç Çorbası
Malzemeler
10 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü limon~un~yumurta terbiyesi
Pirinç Çorbası
Nasıl Yapılır
İlk olarak kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir süre bekletin.
Daha sonra süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haşlayın.
Ardından önceden hazırlanmış limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin.
Tereyağını tavada eritin ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz.
Limonlu terbiye için; 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.

Imam Bayildi
Malzemeler
8 orta boy patlıcan
4 soğan
12 diş sarımsak
3 domates
4 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 kesme şeker
2 su bardağı sıcak su
Domates sos için

3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kızartmak için

Ayçiçek yağı
Üzeri için

Maydanoz yaprakları
İmam Bayıldı
Nasıl Yapılır
Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soteleyin. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın.
Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
Domates sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın.
Sosu bir servis tabağına alın. Üzerine patlıcanları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin


Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki için
Malzemeler
500 gr ayıklanmış barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
Üzeri için

4 dal maydanoz
Barbunya Pilaki
Nasıl Yapılır
Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.
Salça ilave edip 2 dakika kavurun. Patatesleri küp, havuçları yuvarlak şekilde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin.
Tuz, şeker ve limon suyunu ilave edin. Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

3 Kaşık Tatlısı için
Malzemeler
3 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
File badem
3 Kaşık Tatlısı
Nasıl Yapılır
Bir kap içinde önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Üzerine un, sıvı yağ, süt, irmik, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Borcamı yağlayın ve hazırladığınız karışımı borcama dökün. Üzerini spatula ile düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika, pişirin.
Kek pişerken, şerbeti için bir kapta süt ve şekeri karıştırın. Şeker eridiğinde soğuk şerbetiniz hazır demektir.
Kek piştiğinde fırından çıkarın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Tatlınızı kare şeklinde dilimleyin.
5 dakika bekledikten sonra tatlıyı sütlü şerbetle ıslatın ve şerbeti çekmesi için 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Üzerini file badem ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

(( alinti ))

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı