IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Açma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Temmuz 2012 18:38
Sevda
Cevap: Açma - Açma Tarifleri


Açma Tarifleri.

MALZEMELER
:

3 su bardağı süt
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı sıvı yag
alabidigine un .


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı… sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Afiyet olsun …


Alıntı



12 Mart 2009 18:43
YapraK
Cevap: Açma

Açmayı çok severim : )
15 Kasım 2008 22:04
Kralice
Açma



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu

Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

Hazırlanışı;

Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık olarak servis yapın.



Afiyet Olsun...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı