IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kivili Tart Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Kasım 2008 14:07
Kralice
Kivili Tart



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Hamur için:


125 gr. tereyağ (ya da margarin)
1 yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı buzlu su
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri

Üstü için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğunun rendesi

Üstü için:

2 adet kivi

Hazırlanışı:

1-
Elenmiş unu ve buzdolabından çıkarılmış kare kare doğranmış tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline getiriyoruz. Veya elinizle iyice kırıntı haline gelecek kadar ezerek yoğuruyoruz.


2- İçine yumurtanın sarısı, buzlu su ve pudra şekerini koyup pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Hamuru top halinde strece sarıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz.

3- Buzdolabından çıkardığımız hamuru tart tepsisi veya normal tepsi büyüklüğünde oklavayla veya merdaneyle açıp yağlanmış ve unlanmış tart tepsisine yerleştiriyoruz. Hamurun ortasına çatalla delikler açınki kabarmasın. Hamurun değişik yerlerinden 5-6 çatalla delik açın…

4- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuması için bekliyoruz.

5- Diğer tarafta süt, yumurta, nişasta ve şekeri çırpıp muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişiriyoruz. üzerinde fokur fokur işaretleri görünce ocaktan alıyoruz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçine limon kabuğunun rendesini ve vanilyayı ekliyoruz.Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırın üstü kabuk bağlamasın.


6- Tart kalıbından çıkardığımız pişen tart hamurumuzu bir tabağa alıyoruz. İçine muhalebimizi eşit şekilde yayıyoruz. En üste dilimlediğimiz kivileri yerleştiriyoruz… İşte kiwili tartımız hazır…

Afiyet Olsun...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı