02 Nisan 2021 14:01 | |
Sarya | Pancar Turşusu Süre : 40 dakika Kişi Sayısı : 20 kişilik Malzemeler : 3 kg küçük körpe pancar 10 diş sarmısak 1 su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı tuz Tarif : Pancarların yeşil yapraklarını kesiniz. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayınız. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayınız. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerleştiriniz. Kabuklarını soyduğunuz sarmısakları tuz içinde iyice dövünüz. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyiniz ve kavanozun ağzını iyice kapatınız. Oda sıcaklığında 2 gün bekletiniz. İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır |
15 Ocak 2020 16:17 | |
vioLeta | Cevap: Pancar Turşusu Tarifi Seveni çok bunun ama hiç yemedim ben |
15 Ocak 2020 13:43 | |
Sarya | Pancar Turşusu Tarifi Pancar Turşusu Tarifi Kaç Kişilik 6 kişilik Hazırlama Süresi 30 dakika Pancar Turşusu Malzemeleri 1 kg pancar 1 litre su 10 diş sarımsak 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker. Pancar Turşusu Nasıl Yapılır? Pancarları soyup önce yarıya sonra da birer parmak kalınlığında yarımay dilimlere bölüyoruz. Tencereye pancarları koyup üzerine 1 litre su koyup pişirmeye bırakıyoruz. ( Ben düdüklü tencerede 15 dakikada sonuca eriyorum) Pancarları kavanozlara paylaştırıyoruz. Sarımsakları tuzu ekleyip, kavanozlara 5er 8 er adet de nohut atıyoruz. Suyuna tuzu şekeri ekleyip eritiyoruz ve1 su bardağı sirkeyi katıyoruz. Kavanozlara ağzına kadar hava almayacak şekilde suyunu ekleyip kapaklarını kapatıyoruz. 1-2 güne hazır. Afiyet olsun! Alıntı |
13 Mart 2009 02:18 | |
YapraK | Cevap: Pancar Turşusu Bunuda biliyorum güzel oluyor |
15 Aralık 2008 23:30 | |
Süslü | Pancar Turşusu Malzemeler 3 kg küçük körpe pancar 10 Diş sarmısak 1 Su bardağı sirke 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Çorba kaşığı tuz Hazırlanışı Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Temiz bir kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır. |