IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bademli Saray Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Mart 2009 20:29
YapraK
Bademli Saray Pilavı

Bademli Saray Pilavı

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
100 gr soyulmuş tuzsuz antepfıstığı
100 gr. kuş üzümü (kuru üzümde tercih edilebilir)
5 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
tuz


Hazırlanışı:
Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyarak kenara alıyoruz.
tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yağ eridikten sonra bademleri ilave ederek biraz kavuruyoruz
bademler kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
pilavımız piştikten sonra tencerenin ağazına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kıydığımız dereotunu ve antepfıstığını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı