IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Mart 2009 00:18
YapraK
Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması

Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması

Malzemeler:
500 g kuzu eti (tercihen buttan ya da sırt tarafından, bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş
4 bostan patlıcanı (her biri yaklaşık 500 g)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
75 g taze fasulye (ayıklanıp, 5 mm boyunda doğranmış)
100 g konserve tane mısır
1 soğan (doğranmış)
30 g (1 1/2 çorba kaşığı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Hazırlanışı:
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Bostan patlıcanlarının diplerinden 1 cm (devrilmemeleri için) ve üstlerinden yaklaşık 2,5 cm kalınlığında kapak kesip, bir tatlı kaşığıyla çekirdeklerini boşaltın.
Ateşe dayanıklı derince bir kaba bostan patlıcanlarını yerleştirip 25 cl (1 su bardağı) su ekledikten sonra, kabın üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve bostan patlıcanlarını, bir bıçağın ucu kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.
Bu arada harcı hazırlamak için, çiçekyağını yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca taze fasulyeler, mısırlar ve soğanları koyup, soğanlar yumuşayıncaya ve renkleri hafifçe dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) sote edin. Sebzeleri delikli spatulayla bir salata kâsesine aktarıp, tavaya kıymayı koyun ve tahta bir çatalla ezip, birbirinden ayırarak, rengi iyice dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun. Tavayı ateşten alıp, kıymayı delikli spatulayla sebzelerin bulunduğu kâseye aktararak (tavada kalan yağlı pişme suyunu atın), Parmesan (ya da kaşar) peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi üstüne serpin ve iyice karıştırıp, bir kenara bırakın.
Kabı fırından alıp, bostan patlıcanlarını birkaç kat tülbent üstüne çıkararak, yağlarının süzülmesini ve elle tutulacak kadar soğumalarını bekleyin. Sonra bir tatlı kaşığıyla kenarlarda ve dipte 5 mm bırakarak içlerini boşaltıp, boşalttığınız parçaları da kâsedeki harca katarak karıştırın.
Harcı 4 patlıcanın içine bölüştürüp, patlıcan dolmalarını yeniden fırın kabına yerleştirin. Üstlerine kalan peynir rendesini serpip, kabı fırına vererek, patlıcan dolmasını 30 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp, patlıcan dolmalarını 4 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.


Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı