IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Mantarlı Tavuk Bohça Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Mart 2009 00:30
YapraK
Mantarlı Tavuk Bohça

Mantarlı Tavuk Bohça

Malzemeler:
2 adet yufka
1 tavuk göğüsü (küçük kuşbaşı halinde doğranmış)
10 adet mantar (ufak ufak doğranmış)
2 adet domates
3 adet sivri yada çarliston biber
1 yumurta
tuz
karabiber
nane
taze kaşar peyniri


Hazırlanışı:
ilk önce mantar,domates ve sivri biberlerimizi ufak ufak doğruyoruz.
Derin bir tencere yada yayvan bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak içine mantar ve tavuklarımızı da ilave ederek mantar ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar iyice kavuruyoruz
Daha sonra biber ve domatesleride ilave ederek iç malzememiz iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz
en son tuz,karabiber ve nanemizi de ilave ederek ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
iki yufkamızı üst üste koyarak bir yemek tabağı yardımı ile yufkamızı daire şeklinde kesiyoruz (1 yufkadan 5 adet daire elde edebiliyoruz) (Not :Aşağıdaki fotoğrafta ben iki kişilik bir yemek hazırladığım için 1 yufkayı ikiye bölerek üst üste koymak süretiyle iki kat elde ettim fotoğraf sizi yanıltmasın)
kestiğimiz yufkaları bir kasenin içine yerleştirdikten sonra iç malzememizi yufkaların içine koyuyoruz ve bohça şeklinde kapatarak ısıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içine ters çevirerek yerleştiriyoruz
bohçalarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürdükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz
en son taze kaşarı rendeledikten sonra fırındaki bohçalarımızın üzerine serptikten sonra 10 dakika daha kaşarlarımız erimesi için tekrar fırına veriyoruz.
pişen bohçalarımızı servis yapmadan önce istediğimiz gibi süslüyoruz.

Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı