IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fesleğen Soslu Sebze Çorbası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Mart 2009 05:30
YapraK
Fesleğen Soslu Sebze Çorbası

Fesleğen Soslu Sebze Çorbası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler;
2 orta boy soğan
1 pırasa
3 dal taze maydanoz
1 büyük dal taze biberiye
1 büyük dal mercanköşk
1 büyük dal taze kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 defne yaprağı
375 gr küçük küpler halinde kesilmiş bal kabağı
250 gr küçük küpler halinde kesilmiş patates
1 havuç uzunlamasına kesilmiş ve ince ince dilimlenmiş
2 dolmalık kabak, havuç gibi dilimleyin
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su veya sebze suyu
1/2 su bardağı iri fasulye
1/2 su bardağı bezelye
2 domates, soyulmuş ve küp doğranmış
1/2 su bardağı midye makarna

Fesleğen Sosu için;
1/2 su bardağı taze fesleğen
2 diş dövülmüş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1/3 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı;
Soğanları ve pırasayı ince ince kıyın. Derin bir çorba tenceresinde zeytinyağını kızdırın soğan ve pırasayı ilave ederek 1-2 dakika soteleyin. 10 dk kadar kısık ateşte pişirin.
Maydanoz, kekik, biberiye ve mercanköşkü bir iple bağlayın.
Doğranmış bal kabağı, patates, havuç, dolmalık kabak, tuzu, suyu, defne yaprağını ve bağlanmış otları tencereye koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra iri fasulyeleri, bezelyeleri, domatesi ve makarnayı ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişirin. Defne yaprağı ve otları çıkarın (ben bu noktada blenderla haşince sebzeleri püre haline getirdim).

Fesleğen Sosu Yapmak için ;
Fesleğeni, sarımsağı, karabiberi ve peyniri blender'da 20 dk çekin. Zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir süre buzdolabında bekletin. Sıcak çorbanıza 1 - 2 tatlı kaşığı kadar ekleyip karıştırın. İlk etapta katı görünse de sıcak çorbanın içinde hemen eriyor peynirden dolayı. Fesleğen çorbaya ayrıca güzel bir lezzet veriyor.


Alıntı.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı