10 Nisan 2009 06:38 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Çulluk kızartması tencerede [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]6 adet çulluk 1 bardak su 150 gr tereyağı ( ½ çorba kaş.) Tuz,karabiber 1. Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 1-3)çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı, sonrada içleri çıkarılmış kuşları iyice yıkadıktan sonra üst ve içlerini tuzlamalı, biberlemeli ve bir tarafa bırakılmalı. 2. Sonra küçükçe bir tencereye; 7 silme çorba kaşığı sadeyağı yada margarini koyarak kızdırmalı sonra çullukları koyarak karıştırdıktan sora tencerenin kapağı kapatılır küçükçe ateşte arada bir karıştırılarak kuşların her yeri pembeleşinceye kadar kızartılır, sonra tencereye azar azar olmak üzere 1 bardak sıcak su ilave edilip iyice yumuşayıncaya kadar bunları 30-40 dakika ortadan az bir ateşte pişirmeli ve tencereden çıkararak bütün yada ortadan ikiye kesilmiş olarak tabağa yerleştirilir ve servis yapılır. Alıntı. |
26 Mart 2009 16:10 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Zeytinli Ördek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1200 gramlık iki ördek 300 gr yeşil zeytin 150 gr mantar 150 gr jambon 6 diş sarmısak 2 küçük soğan 1 bardak sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz-karabiber 1. Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın. Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün. 2. Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın. Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin. Sonra sakatatı katın, karıştırarak hafifçe kavurun. Sarmısakları da içine koyup pembeleştirin. Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote yapın. Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın. Zeytinlerin yarısını bu içe ekleyin. 3. Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun. Daha önce açıkladığımız gibi, açık kalan kısmı dikerek kapatın. Kalan yağda ördekleri kızartın. Yağını boşaltıp tencereyi temizleyin. Ördeklere tuz ve biber serpin. Tencereye ayıklanmış soğanı ve şarabı koyup ağzını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15 dakika daha pişirin. 4. Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın. Alıntı. |
26 Mart 2009 16:09 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Bıldırcın Kağıtta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. |
26 Mart 2009 16:08 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Kaz Budu Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 4adet kaz budu 1adet kaz ciğeri 1adet kaz yüreği 200gr koyun kıyması 3adet domalan 1adet yumurta 100gr sosis 50gr rendelenmiş kaşar peyniri 50gr margarin zeytinyağı 5dal maydanoz ½ bardak beyaz şarap 1kaşık brandy karabiber tuz Yemek Tarifi Kaz butlarının et ve derisini dağıtmadan sivri bir bıçak kullanarak önce deriyi ardından eti çizip kemiklerini ayırın. Domalanı yıkayıp parçalara bölün, yıkayıp iri doğradığınız kaz ciğeri ve yüreği ile beraber yarım kaşık yağda hepsini sote edin. Bunlar kavrulunca soğumaya bırakın. Bu harç soğuyunca içine doğranmış sosis de katarak et makinesinden geçirin ve porselen bir kaseye aktarın. İçine kıyma, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, brandy, tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kaz butlarının içine doldurun, yırtık yerlerini beyaz iplik kullanarak dikin. Uygun büyüklükte olan bir fırın tepsisine kalan margarini ve 3kaşık zeytinyağını koyarak orta ateşte kızdırın, buraya butları yerleştirin. Butlar kızarana kadar çevirerek bir süre pişirin. Butlar kızarınca da tepsiyi ocaktan alıp şarabı üstlerine serpin. En sona tepsinin kapağını kapatıp kızgın fırında 1saat pişirin. Zamanı dolunca kontrol edin eğer pişmemiş ve suyu kalmamışsa yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Alıntı. |
26 Mart 2009 16:06 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün MALZEMELER 1 adet sülün göğüs 1 adet sülün but 2 adet haşlanmış patates Arpacık soğanı Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik) Sos için : 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 adet küçük boy kuru soğan 1 adet boy kereviz 3 çorba kaşığı demi glass sos Kuru garnitür : Elma dilimi, patates cipsi HAZIRLANIŞI Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin. Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın. Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. |
26 Mart 2009 16:04 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Portakallı Ördek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 2 kg ağırlığında bir ördek 2 adet portakal 2 çorba kaşığı margarin 4 adet küp kesme şeker 1 çay kaşığı patates unu 1 çorba kaşığı portakal likörü 1 çorba kaşığı portakal marmeladı 1 çorba kaşığı şarap Yemek Tarifi Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın. Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin. Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. |
26 Mart 2009 16:03 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Domatesli Kaz Yahnisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz. Üzerine bir soğan çentiniz, iki kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Sonra biraz un serpip etleri de kızartıp orta ateşe çekin. Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız. Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz. Ya da kaz suyu ile bir kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız. Tuz ve baharat ekiniz, kapalı kapta yavaş yavaş pişiriniz. Kestane büyüklüğünde yirmi parça patatesi tereyağı ile kızartınız,tencereyi indirmeden iki üç dakika önce içine atınız. NOT: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktarda soymalı, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu biraz haşlamalı,yahniyi indirmeden 5-6 dakika önce patates yerine tencereye atılmalıdır. Böyle gayet lezzetli olur. Yahniler bol soğan koymaktan kaçınılmamalıdır.Alıntı. |
26 Mart 2009 16:02 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Ördekli Etli Sezar Salatası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler * 1 yumurta * 1 fincan rendelenmiş parmezan peyniri * 2 diş ince doğranmış sarmısak * 1 çorba kaşığı sirke * 250 gramlık 2 ördek göğsü fileto * 7 dilim tost ekmeği * 8 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 aysberg salata * 3 çorba kaşığı limon suyu * 3 tane konserve sardalya Yapılışı Hazırlanış süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 20 dakika Porsiyon adedi: 4 kişilik 1. Ördek filotoları yıkayıp kurutun. Teflon tavada derili kısımları aşağı gelecek şekilde orta ateşte 7 dakika kızartın. Çevirip 7 dakika daha kızartın. Tuz biber ekin. 2. Ekmek dilimlerini küplere kesin. 3 çorba çaşığı zeytinyağında kızartın. Sarmısağı ekleyip harmanlayın. Soğumasını bekleyin. 3. Yumurtayı 4 dakika haşlayın. Salatayı temizleyip ayıkladıktan sonra doğrayın. Bir kapta limon suyu ile sirkeyi biraz karabiberle karıştırın. 5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip çırpın. Yumurtanın sarısını ayırın. Sarısını ezip sosa ekleyin ve krema kıvamına gelinceye dek karıştırın. 4 sardalyayı ince doğrayıp sosa ekleyin. 4. Salatayı çukur servis tabağına aktarın. Sos, ekmek parçaları ve parmezan peyniri ile harmanlayın. Eti dilimleyip üzerine koyun. Alıntı. |
26 Mart 2009 16:01 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Kağıtta Devekuşu Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler * Yarım kg kemiksiz devekuşu eti * 200-250 gr kaşar peyniri rendesi * 1 çorba kaşığı tereyağ * 1 baş büyük orta büyüklükte kuru soğan * 1 kutu garnitür * 300 gr mantar * Yağlı kağıt * Tuz, kimyon, karabiber Yapılışı Kuşbaşı olarak doğrayıp hazırladığınız devekuşu etlerini tereyağında ince kıyılmış soğan ile birlikte soteleyiniz.Daha sonra mantarları ilave ediniz. Mantarlar suyunu çekinceye kadar karışımı ocakta pişiriniz. Daha sonra iki kat yapılmış yağlı kağıdın içine hazırlamış olduğunuz karşımdan paylaştırarak koyunuz, üzerine arzu ettiğiniz miktarda kaşar rendesi ilave ediniz. Kağıdı kapatmadan önce yanmaması için üzerine bir miktar sıvı yağ sürünüz. 230 derecelik fırında kağıtların üzeri kızarana dek pişiriniz. Alıntı. |
26 Mart 2009 06:02 | |
YapraK | Cevap: Av Yemekleri Hindi Rulo [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler * Sos için krem şanti * kekik * yeşil fıstık * brokoli * pul biber * arpacık soğan * Bir adet bütün hindi ya da kişi sayısına göre bonfile hindi etleri * renkli biberler * mantar çeşitleri * dilediğiniz kadar patates * havuç Yapılışı Elinizde temizlenmiş bütün bir hindi varsa, hindinin karnını yarısına kadar açın. Kemiklerini alın ve etlerini bir kaç dakika dövüp, inceltin. Kemiksiz hindinin içine tuz, pul biber, yeşil fıstık serpip, eti rulo haline getirin. Yanmayan iplerle ruloyu sımsıkı sarın. Üzerine tereyağ sürüp, kırmızı toz biber ve kekik serpin. Derin bir kaba koyun, üzerini folyo ile kaplayın. 180 derecelik fırında 40, 45 dakika süreyle pişirin. İplerini çözünce, isteğinize göre kalın ya da ince olarak dilimleyin. Piştiğinde tereyağ ve baharatların yardımıyla oluşacak sosu, kremayla çoğaltabilir, bu sosla hindinizi servis yapabilirsiniz. Ayrıca haşlanmış arpacık soğan, havuç, kabak, brokoli, renkli biberler, mantar ve taze baharatlarla renkli ve doyurucu bir tabak oluşturabilirsiniz. Haşlanmış patates de hindinin yanında çok iyi gidiyor. Patatesi soğanla bir kaç dakika sotelerseniz lezzetini artırırsınız. Alıntı. |
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın. |