IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Deniz Ürünleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Şubat 2011 15:42
Sevda
Cevap: Deniz Ürünleri.(Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi..

Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi..



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ünlü yemek gustosu Vedat Milor'un, Milliyet'in pazar ekindeki köşesinde okurlarına tavsiyesi: Balık yumurtasından daha özel bir lezzet: Balık spermi..

Japonya'daki Mizai adlı restoran disiplini, ustalığı ve iş ahlakı ile ülke mutfağının tüm özelliklerini yansıtıyor. 10 değişik yemek geliyor, hepsine şapka çıkartıyorsunuz
Şirako."
"What? Şikaro?"
"Şirako. Şirako!"
Önümde artistik bir şekilde ortadan kesildikten sonra içi oyulmuş bir Japon limonu olan "yuzu" duruyor.
İçi yumuşak ve dana iliğine benzeyen küçük parçalar ile dolu. Sos olarak da aynı limondan yapılan ama zeytinyağı yerine susam yağı kullanılmış bir nevi mayonez.
Yediğimin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Koy koy, takviye olsun!
Lokantaya ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım

Şef Hitoçi İşihara Japonya'nın en önde gelen iki-üç şefinden biri sayılıyor.
Tahmin ediyorum ki Kyoto'daki Mizai adlı 10 kişilik lokantasına ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım.
İshihara "What"ın "Ne" anlamına geldiğini biliyor ama bunun dışında benim Japonca konuştuğum kadar İngilizce biliyor.
Neyse ki yanımda tezgahta annesi ile yemek yiyen 20 yaşlarındaki kız imdadıma yetişiyor.
"Şirakonun İngilizcesi milt".
Eşime dönüyorum: "şu milt neyin nesi?"
O da bilmiyor. Japon kız kıkırdıyor:
"Milt yani... Yani... Sperm!"
Hafif kızardığımı hissediyorum:
"Sperm mi, neyin spermi?"
"Tai balığının (mercan familyasından bir balık) spermi."

Balık canlı iken içinden çıkarmak gerek

Dünyanın en ünlü ve gizemli şeflerinden İşihara bize balık spermi yediriyor.
Balığın yumurtası havyar çok özel bir lezzet tabii. Özellikle de mersin balığınınki.
Sperm daha da özelmiş. Balık canlı iken içinden çıkarmak gerekirmiş.
Eh, ilik çok severim. Bu havyarlı ilik gibi.
Meşhur Ferran Adria'nın şimdi kadük olan lokantasının en lezzetli yemeği havyarlı ilik değil miydi?
İşihara şık bir jest yapıyor ve ikinci bir porsiyon sunuyor. "Koy koy" diyorum, "yıllar ilerledikçe kimse gençleşmiyor. Takviye olsun!" Nasılsa İşihara anlamıyor.
Ama kız anlıyor ve kıkırdaması kahkahaya dönüşüyor.
Japon kızları inanılmaz şeker hatunlar.
Ciddi görünüşleri, kusursuz giyimleri ve inanılmaz kibarlıklarının gerisinde kıpır kıpır yüreklerin ve alev alev yanan gönüllerin yattığını seziyorsunuz.
Bu konudaki merakım akademik ve öyle de kalmaya mahkum.
Ama her zaman için yemek pişirme ve sunma işini bir sanat dalı haline döndürmüş bir kültürün kadınlarını merak etmişimdir..

Kaynak: Milliyet - pazar
10 Nisan 2009 06:41
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Levrek Buğlama
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;
*4 adet levrek ( fleto olarak hazırlanmış)
*1 adet soğan,
*300 gr mantar,
*4 adet domates,
*2 adet defne yaprağı,
*2 çorba kaşığı tereyağı,
*tuz, karabiber.


Hazırlanışı;
1.Soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. İçine defne yaprağı ve mantarlarda ilave edilerek kavrulmaya devema edilir.
2.Domateslerin kabukları soyularak, küp şeklinde doğranır ve mantaralara ilave edilerek domateslerde kavrulur.
3.Balıklar fırın tepsisine dizilir. Üstlerine tuz ve karabiber serpildikten sonra, domatesli ve mantarlı sos, balıkların üstüne yayılır.
4.tepsinin üstünü yağlı kağıt ile kapattıktan sonra sıcak fırında 20 dakika kadar pişirin.


Alıntı.
26 Mart 2009 17:03
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Sazan Balığı Köftesi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 KG sazan
2 AD. sogan (orta boy)
2 DİS sarımsak
yeteri kadar ekmek
yeteri kadar baharat
az mıktarda maydonoz

sazanları temızledıkden sonra mixerden gecıyoruz kılcıklarını ayırmaya gerek yok...sogan ve sarımsagıda mıxerden gecırebılırsınız ısterseniz rendeleyebılırsınızde size kalmıs normal köfte gıbı ekmek ve baharatı ılave edıp yoğurup yagda pişirebılırsınız.
26 Mart 2009 16:56
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Balık Tava
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme:
1 kilo balık
1 su bardağı un
2 su bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz

Yapılışı:
Balık cinsine göre ayıklanıp yıkanır.
Una tuz ve karabiber karıştırılır.
Balıklar una bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır.


Alıntı.
26 Mart 2009 16:55
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Deniz ürünleri güveç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme:

5 çorba kaşığı tereyağ
4 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
400 gram börülce
1 tatlı kaşığı beyaz toz biber
1 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
300 gram sardalya
300 gram hazır karides
200 gram midye içi
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritip ince doğranmış kuru soğanı ve dövülmüş sarmısağı ilave edip kavurun. Küçük doğranmış yeşil biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve iki parçaya ayrılmış börülceleri ilave edin. Beyaz şarabı üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin.

Büyük güveç kabını tereyağlayın. Hazırlanan harçın yarısını güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış karidesleri, fileto çıkarımış iki parça halindeki sardalyaları ve midyeleri yerleştirin. Kalan harcı üzerine serin. Güveci önceden 200C’a ısıtılmış fırına verin. Pişince çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarları serpin. Tekrar fırına verin.

Alıntı.
26 Mart 2009 16:53
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Palamut Izgara
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzemeler:
2 adet palamut, temizlenmiş ve yıkanmış
4-5 domates
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet limon
maydanoz
tuz

Hazırlanması:

Domateslerin bir kısmını rendeleyin ve yıkanmış, tuzlanmış palamutların arasına rendelenmiş domatesleri yerleştirin.
Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Palamutların üzerini halka halka doğranmış soğan, domates, biber, maydanoz, biber ve limon ile döşeyin.
Fırının ızgara bölümünde pişirin.


Alıntı.
26 Mart 2009 16:50
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Mikrodalga Fırında Palamut

Malzemeler

* 2 dilim palamut
* zeytinyağı
* Kekik
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet yanmaz fırın poşeti

Hazırlanışı

1. Palamutları pişirmeden 15 dakika önce zeytinyağı ve kekikle marine edin.
2. Fırın poşetinin içini unlayıp balıkları içine koyup ağzını bağlayın.
3. Poşeti bir kaç yerinden deldikten sonra 800 watta 3 dakika pişirin.

Notlar

* Bütün balıkları bu şekilde pişirebilirsiniz.
* Zeytinyağı koymak zorunda değilsiniz. Yağsız da yapabilirsiniz.
* Balıkların gözü mikrodalga fırında infilak ediyor. O yüzden temizlerken kafalarını kopartın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı.
26 Mart 2009 16:48
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Dere Otlu Fırında Somon

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER:

1 KG SOMON FLETO
1 ADET PATATES
DEREOTU
1 ADET SOĞAN
1 SARIMSAK
1 ADET DOMATES
1 ADET KABAK
1 ADET HAVUÇ
ZEYTİNYAĞI


YAPILIŞI:

Sebzeler dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile karışrılıp 180 derece fırında atılır.
(daha önceden fırının içine buhar yapması için bir kapta su konulması gerekir)
15 dakika sonra domates rendelenip sarımsak ile birlikte somon balığı ile birlikte sebzelerin üzerine konur ve 1 çay bardağı su ekelenerek üzeri folyo ile kapatılarak fırına geri sürülür.
15 dakika sonra çıkartılarak servis edilir.


Alıntı.
26 Mart 2009 16:47
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Palamut Fırın Kebabı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

* Büyük boy bir palamut
* 2 soğan
* 2 domates
* 3 tatlı yeşil sivribiber
* 1/2 bağ maydanoz
* 1 tatlı kaşığı rafine yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* Az karabiber



Yapılışı

Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır. Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin. Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da yağlanmış bir yağlı kağıt koyun. Balığın deri tarafı kağıda gelmek üzere yerleştirin. Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde doğranmış soğanları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balığın üzerine yerleştirin. Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır yağı veya zeytinyağı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı.
26 Mart 2009 16:46
YapraK
Cevap: Deniz Ürünleri

Yalancı Midye Tava

Malzemeler:

1/4 şişe bardağı sirke. ben 1/2 su bar. ekledim
3 adet tavuk göğüsü
8 adet sarımsak
2 çorba kaşığı kekik

kızartmak için:

sıvıyağ
un

Yapılışı:

kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın.

Alıntı.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı