IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Çikolatalı Çatlak Kurabiye Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
12 Temmuz 2009 15:01
dreamy
Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Browni tadında, içi yumuşak dışı kıtır hafif ve az yağlı nefis bir kurabiye...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 su bardağına yakın un

1/4 su bardağı kakao

1 silme çay kaşığı kabartma tozu

1/2 su bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı soğuk tereyağı, küplere kesilmiş

1 adet yumurta, hafif çırpılmış

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış portakal suyu veya süt

bulamak için 1/2 su bardağı pudra şekeri

tepsiye yapışmaması için fırın kağıdı

Yapılışı:

Un, kabartma tozu ve kakaoyu hamur yoğurma kabına birlikte eleyin.

Pudra şekerini ilave edip karıştırın.

Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yağı una ufalanana kadar yedirin. (yoğurarak değil parmak uçlarıyla)

Çırpılmış yumurtayı ve portakal suyu veya sütü ilave edip karıştırın. Hamur ele yapışan fakat yinede katıca olmalı. Eğer kendini çok salıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz ama daha fazla eklemekten kaçının.

Hamurun üzerini örtüp buzdolabında katılaşması için yarım saat bekletin.

Bir kaseye bulamak için pudra şekerini alın ve fırını 200C dereceye ayarlayın.

Kurabiye hamurundan tatlı kaşığı ile bir parça alıp başka bir kaşık yardımıyla sıyırarak pudra şekerine atın.

Elinizle çok oynamadan top şekli verip pudra şekerine iyice buladıktan sonra kağıt serili tepsiye alın.

Hepsini aynı şekilde yapıp bitirin, pişerken yayılacakları için aralıklı olarak dizin.

Isınmış fırında kabarıp ancak sertleşmiş hale gelene kadar pişirin, yaklaşık 10 dakika kadar.

Kağıttan varsa ızgara tele aktarıp soğuduktan sonra servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı