26 Eylül 2009 19:31 | |
YapraK | Enginarlı Bahar Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ENGİNARLI PİLAV: 3 enginar 1 kase bakla 1 çay b. bezelye 1 kuru soğan 1 kase pirinç 1 çorba k. tereyağı sıvıyağ tuz üzeri için: 2 sap yeşil soğan 1 tutam dereotu HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyin.Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edin.Sıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin. Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın. |