28 Eylül 2009 02:27 | |
YapraK | Sarı Burma Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 1 paket baklavalık yufka 3 su bardağı ceviz içi 250 gr. tereyağı Şerbeti için 5 bardak şeker 4 bardak su 2 tatlı kaşığı limon suyu Üzeri için:antep fıstığı Hazırlanışı 1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz. ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruz.ceviz içini ilave ediyoruz 2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz 3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruz.Dikkali şekilde oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz.(Benim bir tepsi ve bir kare borcam dolacak kadar tatlım oldu 4-Tereyağını iyice eritiPüzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsektatlının üzeri pişerken kararıyor) 5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip 170 derecede içini çekinceye kadaraltı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet Yapımı 1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz. 2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz. 3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz |