28 Eylül 2009 15:36 | |
YapraK | Sıcak Kırmızı Lahana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler • 1 adet Kırmızı Lahana • 1 adet Soğan • 1 adet Ekşi Elma • 1 çay kaşığı Şeker • 1 çorba kaşığı Sirke • 2 çorba kaşığı Margarin • Tuz ve Karabiber Tarif Kırmızı lahananın dış kabuklarını atıp kökünü derince kesin. Lahananın iki yanından yaprakları kesip üst üste ko***** boyuna ince ince kıyın. Soğanları kıyıp bir çorba kaşığı margarinle birlikte kavurun. İçine kıyılmış lahana yapraklarını ilave edip 5 dk. kadar kavurun. Tencereye şekeri, tuzu, sirkeyi, karabiberi ve yarım bardak suyu ekleyip kapağını kapatın.15 dk. kadar pişirin. Elmayı soyup zar gibi doğrayın. Elmaları lahana yemeğinin içine koyup 5-10 dk. kadar pişirin. Geri kalan yağı da ekleyip kuvvetli ateşte pişmeye bırakın. |