28 Eylül 2009 15:55 | |
YapraK | Fırında Sebzeli Patates Oturtması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler *Tavuk *1 su bardak Bezelye *1 adet havuç *7-8 adet mantar *1/2 Maydanoz 1 adet soğan 1 adet domates *Tuz, karabiber *1 çay bardağı zeytinyağı *Kaç kişilik yapılacaksa o kadar patates *2 su bardağı et suyu ya da su *1 çorba kaşığı biber salçası (Not : Kıymalı yapılacaksa 250 gr kıyma, 3 küçük domates) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanma Şekli -Patatesleri soyup yarıdan kesin. Her birinin düz durması için altından ince bir kapak kesin. - Ortalarını(bir çay kaşığı da olabilir.) sebze oyma bıçağı ile boşaltın. Patatesleri yıkayıp kurulayın. - Az zeytin yağında 2-3 dakika kızartın.(isterseniz kızartmayabilirsiniz ) Kağıt havluya alın yağları süzülsün. Fırın tepsisine alın. - Yağı tencereye koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. -Küp küp doğranmış tavukları ilave edin. -Bezelye, havuç, mantar soğanın içine ko***** kavurun.(kendi tarifi kıymayla yapılıyor. Kıymalı yapmak isteyenler, kıymayı ekleyin. Karıştırarak suyu çekene kadar kavurun) -Rendelenen bir domatesi, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edin. - Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. -Harcı patateslerde oyduğunuz yere doldurun. Üzerine et suyu dökün. Önceden ısıtılan fırın da 25 -30 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin. Not: Patateslerin çıkardığınız içlerini kavurarak içine yumurta kırarak, ikinci bir yemek yapabilirsiniz.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |