IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fırında Sebzeli Patates Oturtması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Eylül 2009 15:55
YapraK
Fırında Sebzeli Patates Oturtması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

*Tavuk
*1 su bardak Bezelye
*1 adet havuç
*7-8 adet mantar
*1/2 Maydanoz
1 adet soğan
1 adet domates
*Tuz, karabiber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Kaç kişilik yapılacaksa o kadar patates
*2 su bardağı et suyu ya da su
*1 çorba kaşığı biber salçası
(Not : Kıymalı yapılacaksa 250 gr kıyma, 3 küçük domates)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hazırlanma Şekli


-Patatesleri soyup yarıdan kesin. Her birinin düz durması için altından ince bir kapak kesin.

- Ortalarını(bir çay kaşığı da olabilir.) sebze oyma bıçağı ile boşaltın. Patatesleri yıkayıp kurulayın.

- Az zeytin yağında 2-3 dakika kızartın.(isterseniz kızartmayabilirsiniz ) Kağıt havluya alın yağları süzülsün. Fırın tepsisine alın.

- Yağı tencereye koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

-Küp küp doğranmış tavukları ilave edin.

-Bezelye, havuç, mantar soğanın içine ko***** kavurun.(kendi tarifi kıymayla yapılıyor. Kıymalı yapmak isteyenler, kıymayı ekleyin. Karıştırarak suyu çekene kadar kavurun)

-Rendelenen bir domatesi, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edin.

- Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. -Harcı patateslerde oyduğunuz yere doldurun. Üzerine et suyu dökün. Önceden ısıtılan fırın da 25 -30 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Not: Patateslerin çıkardığınız içlerini kavurarak içine yumurta kırarak, ikinci bir yemek yapabilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı