IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Baharatlı Bamya Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Aralık 2009 21:33
YapraK
Baharatlı Bamya Dolması

Malzemeler:

20 bamya
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu
4 diş sarımsak
bir tutam zerdeçal
1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
2 taze soğanın yeşil yaprakları
2 1/2 çorba kaşığı lor peyniri
Kişnişli yoğurt sosu
1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu
6 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 1/2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (doğranmış)
bir tutam beyazbiber
1/2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu


Tarifi

Kişnişli yoğurt sosunu hazırlamak için yağsız bir tavaya hardal tohumlarını koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) hafifçe kızartın. Tavayı ateşten alıp, hardal tohumlarını havana aktararak, tokmakla ezin. Küçük bir kâsede yoğurt, kişnişyaprakları, ezilmiş hardal tohumları, beyazbiber, sarmısak ve limon suyunu kanştırıp, kâseyi bir kenara bırakın.

Dolmaları hazırlamak için keskin bir bıçakla her bamyada uzunlamasına biryarıkaçın (ama sonuna kadarya-rılarak ayrılmamalarına dikkat edin); küçük bir bıçakla ya da parmak uçlarınızla içinden bamya tohumlarını çıkarıp atın.
Kişniş ve hardal tohumlarını yağsız tavaya koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya ve çevreye koku yaymaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) kızartın. Tavayı ateşten alıp, tohumları havana aktarın. Sarmısak, zerdeçal ve karabiberi ekleyip, tokmakla hamur kıvamına gelinceye kadar dövün. Kıyılmış taze soğanları ve sarımsakları bir kâsede lor peyniriyle karıştırıp, karışımı azar azar havana eklerken tokmakla döverek, bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın.

Her bamyanın içine havandaki karışımdan biraz koyun (koyarken her bamyayı iki ucundan tutup bastırılanız, hem içini kolay doldurur, hem de harcın iyice içine yerleşmesini ve bamyalar pişerken dökülmemesini sağlarsınız). Bamyaların dışında kalan harç artıklarını temizleyip, doldurulmuş 5 bamyayı bir taze soğan yaprağıyla bağla***** demet haline getirin. Öbür bamyaları da aynı biçimde demet haline getirip, sarkan soğan yapraklarını bamya demetlerinin altına kıvırın. Bir tencerenin üstüne delikli buğulama kabı yerleştirip, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynatın. Kaynayınca bamya demetlerini buğulama kabına yerleştirip, bamyaları iyice yumuşayıncaya ve parlak yeşil bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, bamya demetlerini ayrı ayrı tabaklara yerleştirerek, yanlarına birer kaşık kişnişli yoğurt sosu yerleştirin ve hemen servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı