IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Meyveli Kirpi Pasta Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Aralık 2009 05:48
YapraK
Meyveli Kirpi Pasta Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

* Bir sade hazır pasta altı ( pastaban )
* 2 paket sade krem şanti
* Krem şantiyi hazırlamak için 2 su bardağı soğuk süt
* 1 paket ballı bebe bisküvisi
* 2 adet muz
* 1 adet armut
*1 su bardağı nar tanesi
* 2 çay bardağı süt ( pastabanları ıslatmak için )

NOT: Meyve çeşitlerini arzunuza göre değiştirebilir, artırabilir, eksiltebilirsiniz.


Yapılışı:

1. Öncelikle iki su bardağı sütün içine kerme şantileri döküp mikserde hızlı ayarda çırparak, toz krem şantinin krema haline gelmesini sağlayalım ve hazırladığımız krem şantiyi buzdolabına koyalım.

2. Pastaban kekin bir parçasını 1 çay bardağı süt ile ıslatarak, çukur bir kasenin içine dikkatlice ve yavaş yavaş yerleştirelim. Keki yerleştirmeden önce çukur kaseyi streç folyo ile kaplayalım ki, sonradan kekimiz bozulmadan çıkabilsin.

3.Muz, armut ve kivileri tavla zarı büyüklüğünde yada istediğiniz şekilde doğrayın. Bir paket bebe bisküvisini de ufak parçalara ayıralım.
4. Buz dolabında dinlenmeye bıraktığımız krem şantinin 2/3'sini alıp, 1/3'ini pastanın üstünü süslemek için ayıralım.

5. 2/3 krem şantinin içine doğradığımız meyveleri, ufaladığımız bisküvileri ve birazını ayırdığımız nar tanelerini harıştırıp, bir güzel harmanlayalım.
6.Harmanladığımız iç malzemesini çukur pastanın içine boşaltarak üstlerini kaşık yardımı ile düzeltelim.

7.Pastabanın ikinci parçasını ikinci çay bardağı süt ile ıslatarak hazırladığımız pastanın üzerine kapatalım. ve bu şekilde pastamızı buzdolbına kaldıralım. En az iki saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazırdır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı