IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fellah Köftesi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ağustos 2014 00:43
Sevda
Fellah Köftesi (Bulgur Köftesi) Tarifi

Fellah Köftesi (Bulgur Köftesi) Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
4 yemek kaşığı un
1yumurta
ıslatmak için sıcak su
tuz
karabiber
nane


Üzeri için:
4-5 diş sarımsak
yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım yemek kaşığı salça


Yapılışı:
bulgur yıkanır sıcak suyla ıslatılır.kabardıktan sonra un yumurta tuz ve baharat lar katılır . iyice yoğrulur küçük parçalar kopartılık ıslattığımız elimizle yuvarlanır tepsi üzerine sıralanır tenceed kaynamış suda 10 dk haşlanır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür tereyağla salça kavrulduktan sonra üzerine gezdirilir arzu edilirse kırmızı biber ve nanede konabilir.

Afiyet Olsun...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı
26 Aralık 2009 13:39
YapraK
Fellah Köftesi

Fellah Köftesi

Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta akı
- tuz
Sosu İçin:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 tane rendelenmiş domates
- Pul biberHazırlanışı:

Bir kaba malzemelerin hepsini alıp, ılık su ile yoğurun. Katı bir hamur kıvamına gelince fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve iki taraftan üstüne bastırarak şekil verin. Unlanmış tepsiye dizip, kaynar suda yarım saat pişirin. Bir kaba sos malzemelerini alıp, karıştırın ve suyu süzülmüş köfteleri sosun içine atın. Servis tabağına alarak ince doğranmış maydanoz, dereotu ile süsleyerek servis yapılır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı