IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Cevizli Kadınbudu Köfte Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Aralık 2009 13:40
YapraK
Cevizli Kadınbudu Köfte

Malzeme

- 1/5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı Sana yağı
- 1 adet kuru soğan
- 500 g kıyma
- ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- ½ su bardağı un
- 3 adet yumurta


Hazırlanışı

1. Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin.
2. Pirinçleri bir süzgecin içinde yıkayıp, haşlayıp, suyunu süzün.
3. Yayvan bir tencerede Sana yağı kızdırın, kızan yağın içine kıymanın yarısını ilave edip, kavurun. Kavrulan kıymayı, soğuması için yayvan bir kaba alın.
4. Derin bir kâseye kalan çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, iri çekilmiş cevizi, kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinçi üzerine kavrulmuş?soğumuş kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyip, köfteleri yoğurun.
5. Yayvan bir tabağa unu koyun, ikinci bir tabağa yumurtaları kırıp, bir çatal yardımı ile karıştırın. Cevizli köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
6. Yayvan bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp, köfteleri kızartın. Kızaran köftelerin fazla yağını almak için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alıp, servis tabağına dizin.
7. Sıcak olarak patates püresi ile servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı