26 Aralık 2009 13:47 | |
YapraK | Fıstıklı Mantarlı Pilav Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağına yakın su 1/2 çorba kaşığı tereyağ 1/2 demet dereotu 250 gr küçük kesilmiş mantar 1 su bardağı bezelye soya sosu 1/2 demet taze soğan karabiber köri çok az tuz dolmalık fıstık (2 paket) Yapılışı: Tereyağını eritin, sonra soğan, dereotu, mantarları, dolmalık fıstığı ve bezelyeyi ilave ederek 5-10 dakika kadar kavurun. Daha sonra suyu ilave ederek yıkanmış pirinçleri, biraz soya sosu ve baharatları ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın ve 3 dakika daha ateşte tutun. Altını kapatıp fıstık mantarlı pilavınızı demlemeye bırakın. |