26 Aralık 2009 13:50 | |
YapraK | Bademli Sucuklu Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan 100 gram sucuk 100 gram badem 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Bir tencerede tereyağı ile bademleri kavurun. İnce doğranmış soğanları daha sonrada sucukları ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra pirinçleri ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak su, sıcak et suyu, tuz ve şekeri katıp kısık ateşte pişirin. Suyunu çekip demlenirken karabiber ko***** karıştırın. |