27 Aralık 2009 06:59 | |
YapraK | Domates Sosu Malzemeler 2 baş soğan 6 adet domates 1 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı margarin yarım çorba kaşığı tozşeker kırmızıbiber Yapılışı Soğanı ince ince doğrayın. Yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyun. Orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Daha sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdekleri çıkardıktır ve küp küp doğrayın. Tencereye atın. Domatesler iyice ezilinceye dek sık sık karıştırarak pişirin. Sonra su, kırmızıbiber ve toz şeker katıp karıştırın ve koyulaşıncaya dek tencerenin üzerini örtmeden kaynatın. Sos koyulaştığında süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |