IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Dilber Dudağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Aralık 2009 07:13
YapraK
Dilber Dudağı

MALZEMELER
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı)

İç harcı için;
3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi

Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Limon suyu

HAZIRLANIŞI

Öncelikle, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip, şerbeti ılınmaya bırakın.
1 yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
Hamuru 15 eşit parçaya (bezeye) ayırıp, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerin üzerine 1-1,5 çay kaşığı kadar nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın. 15 yufkayı üstüste serip, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın. Her bir yuvarlak parçanın üzerine ince çekilmiş fındık serpip, ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız D şeklinde katlanmış dilber dudaklarını dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine yine fındık serpip, servise sunun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı