IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sultan Vahidettin Tatlisi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Aralık 2009 07:14
YapraK
Sultan Vahidettin Tatlisi

Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo Bağdat hurması
1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi
1 kahve fincanı dövülmüş badem içi
2 kahve fincanı toz şekeri
1/4 limon suyu

Yapımı: Bağdat hurmalarını bir kuşaneye koymalı. Üstlerini örtecek kadar su koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Su kaynayıp da hurmalar yumuşayınca kabı ateşten indirmeli.
Beri yanda dövülmüş fındık içiyle 1 kahve fincanı toz şekerini bir havana koymalı Dövülmüş bademi de kattıktan sonra karışımı iyice döverek bir macun durumuma getirmeli.
Hurmalar soğuyunca bunları tencereden çıkarıp teker teker çekirdeklerini ve düğmelerini çıkarıp atmalı. Sonra zedelenmemiş bu hurmalara macun durumuna getirilmiş badem - fındık - şeker karışımıyla doldurmalı. Ağzına kadar iyice doldurulmuş hurmaları bir servis tabağına düzenli bir biçimde istif etmeli. Hurmaların içinde kaynadığı suyu ateşe oturtmalı. Bir kahve fincanı toz şekeriyle 1/4 limonun suyunu da katmalı ve karararak şekeri eritmeli. Sonra şerbeti bar taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak hurmaların üstüne dolaştırarak dökmeli. Beş - on dakika beklettikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı.
Bu güzel tatlının üstüne kaymak ko***** da yemek mümkündür.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı