27 Aralık 2009 07:19 | |
YapraK | Muhallebili Elma Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 6 elma 1 su b. toz şeker 2 su b. su Kırmızı gıda boyası Muhallebisi için: 3 su b. süt 1 su b. toz şeker 1 çorba k. nişasta 1 çorba k. un 2 parça damla sakızı Üzeri için: 1 poşet toz şanti 1 su b. süt Yeşil fıstık Hazırlanışı : Tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un,2 parça damla sakızı ilave edin ve muhallebiyi pişirin.6 adet elmanın kabuklarını soyun.Elmaların çekirdek kısımlarını çıkartın. Tencereye 2 su bardağı suyu alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin.Üzerine 1 yada 2 damla kırmız gıda boyası ilave edin.Tencereye elmaları ilave edin ve elmaları pişirin.Pişen elmaları soğuduktan sonra servis tabağına alın.Muhallebiyi şanti torbasına alın.Elmaların içine muhallebiyi ilave edin.Şantisi için 1 poşet toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın.Elmalrın üzerini şanti ile süsleyip servis edin. |