IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2011, 14:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nokia'nın akıl hocası Türkler!




Windows Phone işletim sistemli telefonların yerli yazılımlarla akıllanacağını söyleyen Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan "1 milyon uygulama indirilmesini sağlayan yerli geliştiricilerle işbirliği ile telefonları akıllandıracağız" dedi.
Akıllı telefonları popüler hale getiren mobil uygulama yazılımları 2010 yılında 9 milyar dolarlık ciroya ulaşırken, tahminler bu yıl pazarın 29 milyar dolar olacağı yönünde. Hem akıllı telefon hem de uygulama yazılımı konusunda pazar payını artırmaya çalışan Nokia, yerel uygulama geliştiricileri de destekliyor. Dev uygulama yazılımı pazarından Türk firmaların da pay kapmasını istediklerini söyleyen Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, "Türk yazılımcılar Nokia'nın desteğiyle 1 milyon yazılımın ceplere indirilmesini sağladı. Nokia, yeni Windows Phone'da yerel yazılımlarla da farklılaşacak. Hiç internete bağlanmamış kullanıcıların da internet ile tanışmasını istiyoruz. Bu yüzden hem fiyat hem de uygulama yazılımı tarafında daha iddialı olduğumuzu göstereceğiz. Symbian işletim sistemindeki uygulama deneyimini Windows platformuna da aktarmayı planlıyoruz" diye konuştu.
2012'DE GELİYOR
Akıllı telefonlardaki ana platformun Windows Phone olacağını belirten Çiçek Uyansoy İcan, Lumia serisi telefonların 2012 yılı içerisinde Türkiye'ye geleceğini belirterek, telefonun Türkiye'de satışının geç yapılmasına yönelik eleştirileri şu şekilde yanıtladı: "Şu anda tam tarih açıklamıyoruz ama bu ilk seri olacağı için Nokia ve Microsoft yetkilileri yerel operasyonlarda oldukça titiz davranıyor. Sadece telefon için değil, yazılım ve içerik konusunda da titiz çalışma yapılıyor. Bizim için ilk seride memnuniyet seviyesinin yüksek olması çok önemli." İcan, asıl büyük değerin telefonların içindeki uygulama yazılımları olduğunu belirterek, yeni Windows Phone'larda nasıl farklılaşacaklarını anlattı: "N9 tüm iş ortaklarımızın ve tüketicilerin beğenisini toplamıştı. Yerel iş ortaklarımızı da daha önce olduğu gibi desteklemeye devam edeceğiz. Nokia'nın navigasyon konusundaki deneyimi bizim farklılaşmamızı sağlayacak diğer bir uygulama."
Her cebe uyan model var
NokIa'nın yeni Lumia ailesi Windows Phone serisinin devamı hakkında fikir veriyor. Google Android'de olduğu gibi Windows Phone ailesinin farklı fiyat alternatiflerinin olması tüketiciye seçme hakkı tanıyacak. Lumia 800 serisi daha üst segment kullanıcıların ihtiyacına karşılık verirken, Lumia 700 ise daha düşük bütçe ile akıllı telefon arzu edenlerin ihtiyacına yanıt verecek. Telefon Nokia N9 ile aynı donanım özelliklerine sahipken, Lumia 800 modelinde alt kısmında Windows Phone menü tuşları yer alıyor.


En çok indirilen uygulamalar
Nokia'nın Ovi uygulama mağazasında kullanılan yerli uygulamalar büyük ilgi görüyor.

Havaalanı: Türkiye'deki havaalanlarındaki uçuş bilgilerini anlık olarak cep telefonunuza taşıyor. Türkiye'nin belli başlı uçuş noktalarındaki uçuşların son durumu anında görüntüleyebileceğiniz gibi, uçuş bilgileri içinde arama yapabiliyor, bagajınızı hangi banttan alacağınızı öğrenebiliyor ve uçuşlar hakkındaki son durumları ekranınızda anında görebiliyorsunuz.

maNga:
Bu uygulama ile Türkiye'nin en çok sevilen müzik gruplarından maNga hakkında en yeni haberleri takip edebiliyor. Tüm konserlerin tarihlerini ve yerlerini anında öğrenilen uygulama ile grubun en güzel fotoğraflarına ve tüm ----- kliplerine kolayca ulaşabiliyor. Şarkılar da telefona indirebiliyor ve maNga'nın sosyal ağına doğrudan erişebiliyor.

Kral FM: En popüler radyo kanallarından biri.

Mahmure.com: Mahmure'de en güncel haberleri, eğlenceli testleri, kimsenin veremeyeceği taktikleri, biraz erkekleri ve bolca diğer kadınları, en leziz yemek sırlarını bulmak mümkün. Burçlarla ilgili bilgilere yine Mahmure'nin astroloji sayfasından öğrenilebiliyor. Mahmure, hayat kurtaran tüyoları ile hep yanında!

Doviz.com:
Doviz.com mobil uygulaması ile tüm güncel döviz, altın ve İMKB bilgileri anında cep telefonuna indirilebiliyor! Ani döviz iniş çıkışları ve borsa bilgilerine ulaşmak isteyen işinsanları bu uygulayı sıkça kullanıyor.

Acil numaralar: Önemli numaraların tek dokunuşla aranmasını sağlayan uygulama.


Veteknoloji


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıl, hocası, nokianın, türkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler/Kadınlar, Erkek akıl/Dişi akıl Wick Felsefe 0 17 Mayıs 2010 12:09
Din Hocası blackkurt38 Fıkra 5 20 Şubat 2008 16:38