IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2011, 18:35   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MS ve Nokia fena yakalandı!




Nokia incelemesi ortalığı birbirine kattı

Bir dergide yayınlanan Lumia 800 incelemesi, hem MS ve Nokia'yı, hem de dergiyi rezil etti...

Satışa başladığı günden beri birçok incelemede kendisinden övgüyle söz ettiren Nokia Lumia 800, bu sefer de bir Hint finans dergisi olan Moneylife'ın incelemesine konuk oldu. Fakat hem incelemenin yapılış şekli, hem de sonucu yorumcular tarafından beğenilmedi. Moneylife editörü Yogesh Sapkale incelemeyi, telefonu görmeden ve kullanmadan sadece Samsung Galaxy S Plus ile teknik özelliklerini karşılaştırarak yapmış.

Sapkale, telefona dokunmadan yaptığı incelemesinde telefonun performansını ve marketteki şansını "Nokia, Lumia 800'ü iPhone'a rakip olarak görüyor, fakat kıyasladığımızda Lumia 800 solda sıfır kalıyor. Hatta, iPhone'un yanında Nokia'nın telefonu ancak 'noPhone' olabilir" diyor.

Derginin internet sitesinde bu incelemeye karşı yorum yazanlardan, Harish isimli bir kullanıcı ise "Ne kadar kötü bir inceleme! Şu anda alınabilecek en iyi telefonlardan bir tanesi ve iPhone onun yanında ancak tuğla olabilir. Sanırım biri size iyi bir ödeme yapmış, tebrik ederim..." diyerek tepkisini dile getiriyor. Yorumun ardından Harish'in IP adresi site tarafından yayınlandı ve bu IP'nin Nokia Hindistan'a ait olduğu ortaya çıktı.

Nokia incelemesi ortalığı birbirine kattı

Başka bir yorumda ise Aditya Agrawal isimli kullanıcı "telefonların sadece teknik özelliklerinin ön planda olduğu zamanlar geride kaldı. Bugün insanlar güzel, hızlı ve kolay kullanılabilir cihazlar kullanmak istiyorlar. Birçok kullanıcı için telefonda 512 MB ya da 1 GB RAM olmasının hiçbir önemi yok. Zaten gerçek hayatta 512 MB RAM fazlalığı performansı artırsa insanlar onu tercih eder. Sana benden ufak bir tavsiye, bir mağazaya git ve 10 dakikalığına Windows Phone 7.5 kullan. En son kafana takacağın şey telefonunun tek ya da çift çekirdekli olması olacaktır" diyor. Bu hararetli yorumun sahibi Agrawal'ın yine s,tede açık açık yayınlanan IP adresi ise Redmond/Washington'daki Microsoft binasına ait.

Yazarın "tesadüfen" yorumcuların IP adreslerini açıklamasıyla, Microsoft ve Nokia'nın üstü kapalı bir şekilde kendilerini savunduklarını görüyoruz. Daha sonra yayınladığı devam yazısı "Nokia Lumia 800: noPhone incelemesi neden sadece Microsoft ve Nokia tarafından öfkeyle karşılandı" ile Sapkale, "Hintli tüketicilerin zorla kazandıkları parayı doğru ve dikkatli harcamaları için" bu incelemeyi yazdığını belirtti. Fakat hem bu ikinci yazıyla "Hint tüketicisinin sadece teknik özelliklere bakıp alışveriş yaptığı" şeklinde ithamda bulunduğu, hem de yorumcuların IP ve e-posta adreslerini yayınlayarak site kurallarını çiğnediği için tepki gördü.

Yazarın, hem incelemesi hem de ikinci yazısı siteden kaldırıldı fakat site dizininde oldukları için Google aramasıyla bulunabiliyorlar.

Bu olayda iki taraf da zarar gördü. Moneylife, kalitesiz ve özensiz incelemesi ve yorumcuların özel bilgilerinin yayınlanmasıyla, Nokia ve Microsoft ise "planlı" yorumlarla halkın görüşlerini yönlendirmeye çalışmasıyla zarar gördü. Özellikle şu sıralar Hindistan'da Lumia Windows Phone'lar üzerinde yoğun bir reklam çalışmasının ortasında olan ikilinin en son istediği şey kötü gözükmek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Aralık 2011, 04:37   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MS ve Nokia fena yakalandı!




Nokia'ya Ayıp etmişler. Bence
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Not ;

Herkez Hata Yapabilir

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
fena, ms, nokia, ve, yakalandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vanessa Hudgens fena yakalandı...! Kalemzede Haber Arşivi 0 05 Ekim 2011 22:35
Britney Fena Yakalandı! pyracantha Haber Arşivi 0 15 Kasım 2010 20:25
Bankacı fena yakalandı Lucifer Haber Arşivi 0 03 Şubat 2010 21:02
Sarp Apak Fena Yakalandı! Kralice Haber Arşivi 0 16 Aralık 2008 16:46