IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2014, 14:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İş yazısı




İŞ YAZISI
1. İş Yazısı: Kişiler ve kurumlar arasında ticari amaçlarla yapılan yazışmalara iş yazıları denir. İş yazılarını aynı zamanda iş mektupları olarak da adlandırmamız yanlış olmaz çünkü mektup, birbirinden uzakta olan kişi ve kurumlar arasında yazılı haberleşmeyi sağlayan bir yazı çeşididir. Diğer bir deyişle mektup, insanların duygu, düşünce, görüş, bilgi ve isteklerini karşılıklı olarak duyurmak için kullanılan bir haberleşme aracıdır.
Özel veya resmi firmalar arasında yazılan yazılara iş yazıları denir. Türkiye’de iş yazılarının standardını belirleyen TSE’nin 1391 numaralı ürünüdür. Bölümleri ve düzeni diğer resmi yazılara çok yakındır.

İş mektupları, kişiler ile kurumlar ya da kurumların birbirleri ile yapmış oldukları işler ile ilgili yazmış oldukları yazıların tamamıdır. Bu yazıların konuları ne olursa olsun mutlaka ya bir iş ya da bir hizmet söz konusudur. Bu bir bilgi isteme, bilgi verme, şikayet, sipariş verme, sipariş alma, satış, borç alma veya verme gibi konularda olabilir. İş yazıları yazılırken, okuyanların anlayabileceği bir üslup kullanılmalı, anlaşmazlığa mahal vermeyecek şekilde açık ve anlaşılır bir dil kullanılmalıdır. Bununla birlikte yazı yazılırken mutlaka belli standartlara uyulmalıdır.
2. İş Yazılarının Bölümleri (Kuralları):
2.1. Hitap Bölümü: Hitap bölümü, mektubun yazıldığı kişi veya kuruluşa hitap etmek için kullanılan kelimedir. Hitap ikinci derece bölümlerdendir, yani bazı iş yazılarında bu bölüm bulunmayabilir. İş yazısının gönderileceği adresin bitiminden itibaren üç boş satır bırakılıp sol bloğa dayal yazılır. Kişiye adıyla Hitap; Sayın kelimesinden sonra, kişinin soyadı yazılır. Kişinin ünvanı varsa soyadından önce ünvanı da yazılır.
2.2. Saygı Bölümü: Saygı ifadesi metinden iki satır aşağıdan yazılır. Saygı ifadesi, metinin bitiminden sonra saygı sunmak için yazılan kelimedir. Metin bölümü ile imza bölümünün arasına imza kısmına dahil olacak şekilde yazılır. Saygı ile metin ve imza bölümleri arasında iki satır boşluk bırakılır. Sonuna virgül konur. Örnek: "Saygılarımla" veya "Saygılarımızla,". Saygı ibaresi metnin sonuna da konulabilir, bu durumda saygı bölümü yazılmaz.
2.3. İmza Bölümü: İmza bölümüne, sırasıyla ve gerektiğinde; kuruluşun veya kişinin ünvanı ile imzalayacak olanın adı ve soyadı yazılır. Gerekirse ünvanın sonuna, vekili anlamına gelmek üzere "v" veya adına anlamına gelmek üzere "a" kısaltması yapılır. Saygı kelimesinden sonra iki satır boşluk bırakılıp imza bölümünün ilk satırı büyük harflerle yazılır.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yazısı, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk 11'i El Yazısı ile Açıkladı! Rhytia Milli Takımlar 0 05 Mart 2014 21:07
Savaş Ay'ın son yazısı CtrL İnternet Dünyasından Haberler 1 09 Kasım 2013 18:38
El Yazısı N999 Sinema Dünyası 0 25 Mart 2012 02:02
El yazısı Düş Fıkra 0 31 Mayıs 2011 02:09
Atatürk'ün e-yazısı. Lee Atatürk Köşesi 0 26 Nisan 2008 17:21